2024. május 5., vasárnap

Rendezvények a születés hete alkalmából

A zentai Omega Közösségi Ház az idén is több előadást szervez a születés hete alkalmából. A hétfőn kezdődő rendezvénysorozat első foglalkozásán, április 27-én, délután öt órától Ricz Dencs Tünde mentálhigiénés szakember tart előadást arról, hogy a gyerekek, de a felnőttek számára is miért is fontosak a mesék, milyenek a jó mesék, s hogy ezek miképpen segítik a gyerek személyiségfejlődését. A következő napon, este hat órától megrendezésre kerülő előadás során Kaszás Éva zenetanár, s komplex művészterapeuta az érzelmi intelligenciának a gyermekkorban történő fejlesztéséről beszél majd, de szó lesz arról is, hogy miképpen is segíti az EQ kialakítását a művészet, s van-e a szülőknek szerepe az érzelmi intelligencia fejlesztésében. A rendezvénysorozat keretében, április 29-én, szerdán, délután 5 órától pedig Berta Berényi Tímea dietetikus segítségével a korai táplálkozás témakörét járhatják körbe az érdeklődők.

A születés hete alkalmából megrendezett foglalkozások a májusi hónap első hetében is folytatódnak. Május 5-én, kedden, este hat órától Szénási Oszkár szociális munkás és családkonzulens ecseteli majd, hogy miképpen is változik meg a család az újszülött megérkezésekor, s ekkor milyen kihívásokkal is szembesülnek a fiatal szülők és nagyszülők. Az est folyamán az előadás résztvevői körbejárják a család fejlődési szakaszait, külön kitérve a gyermekszületés okozta kihívásokra.

A rendezvénysorozat végén, május 12-én kedden este hat órától egy kerekasztal-beszélgetést is megszerveznek arról, hogy milyen hatással van a digitális technológia robbanásszerű fejlődése a mostani családok életére. Az est résztvevői: Göblös Péter osztálytanító, Mengyán Pletikoszity Ildikó pszichológus; Námesztovszki Zsolt informatika tanár; Csernik Ilma gyógypedagógus és Joó-Horti Lívia pszichológus lesznek.