2024. április 28., vasárnap

Szabadka: Rátámadtak egy taxisofőrre

Egy fiatalember éles tárggyal szúrta homlokon, kirabolta és elmenekült

Szombaton hajnalban a Prozivka taxi nevű taxivállalat egyik sofőrjét ismeretlen fiatalember támadta meg, aki ez alkalommal az arcán okozott sérüléseket és a sofőrnél lévő pénzt eltulajdonított – írja a subotica.com hírportál.

Az eset hajnali három óra körül történt a Prozivka lakótelepen lévő Zöldike piacnál. A fiatalember fekete kapucnis pulóverben beszállt a taxiba és kérte, hogy vigyék a Sonja Marinković általános iskolának a nagybani piacnál lévő épületéhez, az úgynevezett „Kis Sonjához”. A taxis a hírportálnak névtelenül nyilatkozott, ugyanis tart tőle, hogy az incidens megismétlődhet.

„Rövid volt a fuvar, amikor odaélrtem, elkezdte a fejemet valamilyen éles tárggyal ütni és pénzt követelt. Igyekeztem őt megnyugtatni, védekezni próbáltam, de a homlokom vérezni kezdett, odadobtam hozzá mintegy 1500 dinárt és valahogy sikerült elmenekülnöm. Ő is kiugrott az autóból és a Radić fivérek utca irányába menekült” – mesélte a sofőr.

Miután a taxis visszament az autójához, a kórház sürgősségi osztályára ment, ahol könnyű testi sérüléseket állapítottak meg, amelyek azonban viszonylag veszélyesek, ugyanis egy szúrást a szeme és az orra közé kapott.

„Az orvosok elmondták, hogy csak egy milliméteren múlott, ami borzasztó – tette hozzá. – A kórház után a rendőrségen tettem bejelentést, akik megvizsgálták a gépkocsit, hogy megtalálják a fegyvert, amivel rám támadtak, de semmit se találtak. Szerintem nem az első támadás volt ez, amit elkövetett, ezért figyelmeztetni szeretném kollégáimat, hogy legyenek óvatosabbak – mondta a hírportálnak a sofőr.