2024. május 20., hétfő

Feleannyiba kerül a Napi Gazdaság

Jelentősen szeretnék növelni a Napi Gazdaság olvasóinak számát, ezért is csökkentették az újság árát – erről a lap új főszerkesztője, Csermely Péter beszélt hétfőn az MTI-nek.

A lap árát május elsejével 340 forintról 180-ra csökkentették. A korábbi ár egy gazdasági szakújság ára volt, a közéleti lapok piacán ez hatalmas versenyhátrány lenne – mondta Csermely Péter hozzátéve: a Napi Gazdaság már nem gazdasági szaklap, hanem közéleti újság.

A Magyar Nemzetből februárban, a Simicska-botrány kirobbanásakor távozó Csermely Péter szerint a megújult Napi Gazdaságnak az árával is alkalmazkodnia kell az új piachoz, amelybe átlépett. Nagyon bíznak benne, hogy a folyamatosan gyarapodó olvasói szám végül indokolni fogja a lépést – jegyezte meg a jobboldali érzelmű újságolvasók részéről jól ismert újságíró és szerkesztő.

A főszerkesztő szerint a lap megújítása várhatóan a nyár végéig tart, és akkor új nevet is kap az újság.

A Napi Gazdaság Kiadó Kft. április 20-án tudatta az MTI-vel, hogy Liszkay Gábor megvásárolta a Századvég Gazdaságkutató Zrt.-től a Napi Gazdaság napilapot kiadó kft. százszázalékos üzletrészét. A közleményben azt írták: az átalakuló napilap irányultságát tekintve vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, azaz a jelenlegi belpolitikai viszonyok között kormánypárti médium lesz.

Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, az Echo Tv-ben, Bayer Zsolt újraindult, Mélymagyar című műsorában azt nyilatkozta, hogy a jobboldal elveszítette a médiája egy részét, és ezért arra biztatta a jobboldali tábor ezt kivitelezni képes tagjait, hogy új elektronikus és nyomtatott médiumokat hozzanak létre, ebben a Napi Gazdaságot megvásárló Liszkay Gábor próbálkozását jó példaként említette.

Liszkay a Simicska-botrány kirobbanása előtt a Magyar Nemzet főszerkesztője volt, Csermely Péter pedig a főszerkesztő-helyettese.