2024. május 19., vasárnap

„Nem világos, miért ideges Gašić”

Zoran Stojiljković, a Korrupcióellenes Ügynökség Tanácsának elnöke megerősítette, hogy érdek-összeférhetetlenség gyanúja miatt valóban eljárás indult Bratislav Gašić védelmi miniszter, a Szerb Haladó Párt alelnöke ellen. Az eljárás egyelőre csak előkészítési fázisban van, tette hozzá Stojiljković, aki saját elmondása szerint nem érti, hogy miért reagált Gašić idegesen az eljárással kapcsolatos hírre.

– Az ügynökség elkezdte kivizsgálni az állításokat azzal kapcsolatban, hogy Gašić Kruševac polgármestereként visszás módon használta-e fel a városi költségvetést. Az azonban, hogy eljárás indul, még nem jelenti azt, hogy végül megállapításra kerül az érdek-összeférhetetlenség – magyarázta Stojiljković.

A Balkáni Oknyomozó Újságírók Hálózata olyan dokumentumok birtokába jutott, amelyekből az derül ki, hogy Gašić Kruševac polgármestereként támogatás formájában pénzt utalt át a városi költségvetésből a családtagjai tulajdonában álló médiumoknak. Gašić cáfolta az állításokat, és azt mondta, benyújtja a dokumentumokat, amelyek bizonyítják feddhetetlenségét.