2024. április 30., kedd
VÍZILABDA

Nem sikerült a bravúr

A női bajnoki rájátszás második, zentai mérkőzése után megcsillant a remény, hogy a Zenta mégis harcban lehet a bajnoki titulusért, de sajnos a címet az idén sem sikerült megszerezni. A mindent eldöntő harmadik mérkőzés vasárnapra volt kihirdetve, de a C. zvezda végül szombaton látta vendégül a Tisza-parti csapatot, amely ezért hiányosan indulhatott el, mert a csapat egyik meghatározó játékosa, Benák Izabella munkája miatt nem kelhetett útra, ráadásul sajnos haláleset is történt, mert elhunyt a csapatkapitány Kincses Krisztina édesapja. Hogy mekkora sportember Kincses, azt az is mutatja, hogy mindezek ellenére mégis elutazott a fővárosba, s a körülményekhez mérten segítette csapatát, amely ezúttal nem olyan gyámoltalanul játszott, mint az első meccsen, és 10:9-nél esélye is volt az egyenlítésre, ám ez végül mégsem sikerült, így a piros-fehérek zsinórban másodszor vehették át Milorad Krivokapićtól, a Szerbiai Vízilabda-szövetség elnökétől a bajnoki serleget.

Belgrád: Crvena zvezda–Zenta Yordo 16:11 (6:2, 3:3, 2:4, 5:2)

Tašmajdan uszoda, 150 néző, vezették: Stefanović és Golijanin (Belgrád).

C. zvezda: Aleksandrović, Milovanović 1, Pantović 1, Ćorović 1, Radojčić, Dujović 2, Simić 1, Mandić 1, Đorđević, Vasković, Ivković 6, Jakovljević 3, Vujović.

Zenta Yordo: Juhász, Rudics 3, Búrány, Lengyel 1, Molnár K., Kincses 2, Szitás K., Szitás O., Molnár N., Tóth 2, Pataki 3.