2024. május 6., hétfő

Elismerések a szabadkai Városrendezési Intézetnek

A jövőben is az aktuális urbanisztikai ismeretekre alapoznak majd

Május közepén a XI. Nyári Várostervezési Iskola keretében tartották meg Kragujevacon azt a nemzetközi tudományos-szakmai konferenciát, melyen a Szabadkai Városrendezési Intézet munkatársai több rangos díjat is átvehettek. Az idén hatvanéves fennállását ünneplő Szerbiai Urbanisztikai Egyesület a szabadkai intézetet Miloš Savić-díjjal tüntette ki, melyet a sokéves szakmai munkájáért, valamint a város- és területrendezés területén elért szakmai eredményeiért ítélt oda. Kornelija Evetović Cvijanović, a Városrendezési Intézet munkatársa Nikola Dobrović-díjban részesült a városrendezés területén elért szakmai eredményeiért, Csipa József, városunk kiemelkedő szakembere pedig az Emilijan Josimović-életműdíjat vehette át több mint húszéves munkássága, az elért eredményei, valamint az egyesület keretében végzett munkája jutalmaként.

Tripolszki Tímea, a Városrendezési Intézet igazgatónője a díj átvételekor örömét fejezte ki, hogy ilyen rangos elismerésben részesülhetett az intézmény, mely beáll azoknak a díjaknak a sorába, melyet a korábbi években érdemeltek ki. Mint fogalmazott, a díj megerősítése az intézet évtizedek óta tartó minőségi és folyamatos munkájának, és a tervdokumentációk magas szintű szakmai kidolgozásának, melyek tartalmazzák az aktuális szakmai ismereteket és melyek elkészítéséhez a korszerű információs technológiákat is felhasználják. A Városrendezési Intézet számára a díj nemcsak megtiszteltetés, hanem egyben kötelezi is őket arra, hogy továbbra is megőrizzék az intézmény tekintélyét, mely a generációk óta tartó odaadó munka és a szakmának szentelt figyelem eredménye.

Kornelija Evetović, a Városrendezési Intézet urbanisztikai és területrendezési szolgálatának vezetője úgy fogalmazott, továbbra is fontos az intézetben folyó munkát az integrális városfejlesztésre és az aktuális urbanisztikai gyakorlatra alapozva szakmailag minél magasabb szintre emelni, melyek még nagyobb eredményeket hoznak majd a jövőben, a terveket pedig össze kell hangolni a szükségletekkel, melyek élhetőbb urbánus környezetet teremtenek a városban.