2024. március 28., csütörtök

Tudományok útja

A zentai Kertészek Egyesülete és a Science Kft. június 3-a és 5-e között Óbecse, Ada, Magyarkanizsa, Zenta állomásokkal népszerűsítik a tudományokat a fiatalok, diákok és felnőttek körében. A Tudományok útja tudománynépszerűsítő rendezvény a zentai Kertészek Egyesületének kezdeményezésére, hagyományteremtő szándékkal indult útjára 2013-ban. Idén egy utazó, interaktív kiállítás: a Sokszínű fizikabusz, valamint matematikai kiállítás, előadások, interaktív programok és kreatív műhelyek várják az érdeklődőket négy város hat helyszínén.

A Számok matematikai kiállítás június 3-án, szerdán 17 órakor a zentai Művelődési Ház kiállítási teremében nyílik meg. A Számok kiállítás a Május a matematika hónapja nevű rendezvény egyik kiállítása, amelynek szervezője a Tudománynépszerűsítő Központ (CPN) és a Szerb Tudományos és Művészeti Akadémia (SANU) Matematikai Intézete.

A kiállítás megtekinthető a rendezvény ideje alatt, június 4-én és 5-én 10–12 és 17–19 óráig.

A Sokszínű fizikabusz menetrendje:

1. állomás: június 4-e, 9–12 óra – Óbecse, Than Emlékház

2. állomás: június 4-e, 16–19 óra – Ada, Műszaki Iskola, Termometal

3. állomás: június 5-e, 9–12 óra – Magyarkanizsa, Beszédes József MMIK

4. állomás: június 5-e, 16–19 óra – Zenta, Fő tér.

A Művelődési Ház kiállítási termében izgalmas tudományos témájú előadások, bemutatók, kiállítás, műhelymunkák várják az érdeklődőket. A rendezvény kiemelt partnerei a belgrádi Tudománynépszerűsítő Központ (Centar za promociju nauke) és a MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont.