2024. május 2., csütörtök

Közös projektumok községfejlesztésre

Zentára látogatott Ifj. Juhász Bálint tartományi titkárhelyettes
Juhász Bálint, Ceglédi Rudolf és Širková Anikó a kerékpárútnál

Juhász Bálint, Ceglédi Rudolf és Širková Anikó a kerékpárútnál

Pénteken délután munkatársaival Zentára látogatott ifj. Juhász Bálint, a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság titkárhelyettese, hogy személyesen ellenőrizze azokat a projektumokat, amelyek a titkárság támogatásával valósultak meg. A küldöttség elsőként a Tornyosi út mentén kiépített kerékpárúthoz látogatott el. Az út eddig elkészült szakaszának munkálatai közel 4 millió dinárba kerültek, amelyből 2,4 millió dinárt a zentai önkormányzat, 1,6 milliót pedig a tartományi titkárság fedezett. Ezt követően megtekintették az Emlékiskola térfigyelő rendszerét, amit szintén a titkárság támogatásával alakítottak ki a gyermekek biztonságának növelése érdekében.

– A közlekedéssel kapcsolatosan felkínált lehetőségek közül Zenta község önkormányzata a Tornyosi út menti kerékpárút kiépítését választotta. Az erre irányuló projektum összértéke 4 millió dinár volt, amelyből 1,6 milliót a titkárság biztosított a költségek fedezésére. A célunk az volt, hogy növeljük a közlekedés biztonságát, és a helyszínen magunk is meggyőződhettünk arról, hogy egy valóban forgalmas útról van szó, amelyen a gépjárművek mellett különféle mezőgazdasági gépek is közlekednek. Mivel az utat igen sok munkás és iskolába igyekvő diák is használja, ezért rendkívül fontos volt a kerékpárút kiépítése, illetve nagyon fontos lesz a folytatása is, hiszen még néhány száz méter hiányzik ahhoz, hogy teljes hosszúságban lehessen használni az utat – magyarázta ifj. Juhász Bálint. – A másik témakör a telekommunikáció fejlesztése volt, Zenta önkormányzata A biztonságos iskola projektumba kapcsolódott be, amelynek keretében a kamerarendszer fejlesztését támogattuk az iskolába járó gyermekek biztonságának növelése érdekében – tette hozzá a titkárhelyettes, aki elmondta, a projektum keretében nemcsak az Emlékiskola, hanem a November 11. Általános Iskola és a Zentai Gimnázium épülete is térfigyelő rendszerrel gazdagodott, amit a titkárság összesen egymillió dinárral támogatott.

A küldöttséget a beruházások helyszínein tett látogatásukra a zentai önkormányzat képviseletében Ceglédi Rudolf polgármester és Širková Anikó, a községi képviselő-testület elnöke is elkísérte. Ceglédi Rudolf kiemelte, Zentán a közelmúltban több olyan jelentős beruházás is megvalósult, amelyet a tartományi titkárság támogatott, de vannak olyanok is, amelyek jelenleg is folyamatban vannak. Hozzátette, abban bízik, hogy a titkárság a jövőben további projektumok támogatása révén is hozzá tud majd járulni a község fejlesztésére irányuló elképzelések megvalósításához.