2024. augusztus 25., vasárnap

A beruházást a gyermekeink maximálisan ki tudják használni

A tartományi kormány 205 millió dinárral támogatja a sportlétesítmények megépítését

Dr. Bojan Pajtić, a tartományi kormány elnöke és Nebojša Malenković, a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója csütörtökön az újvidéki Danubius 1885 Evezősklubban sportlétesítmények megépítésének a támogatására 205 140 920 dinárt osztott szét. A finanszírozási és társfinanszírozási pályázaton részt vevő községek, Fehértemplom (Bela Crkva), Magyarcsernye, Begaszentgyörgy (Žitište), Petrőc (Bački Petrovac), Karlóca, Zichyfalva (Plandište) és Zenta képviselői írták alá a támogatásokról szóló szerződéseket.

Pajtić elmondta, hogy a tartományi támogatások nagy része a gazdaság fellendítésére és az új munkahelyek megteremtésére irányul, de nem feledkezhetünk meg a sport támogatásáról sem, amely a fiatalokat arra ösztönzi, hogy ne hagyják el a szülőföldjüket. Az elmúlt években Vajdaság-szerte több mint 3,8 milliárd dinárt fektettünk be a sportcsarnokok építésébe, emlékeztetett a tartományi kormányfő.

Malenković kifejtette, hogy a nehéz időkben segíteni szeretnék azokat a projektumokat, amelyek önerőből nem tudnának megvalósulni.

Zenta községben 2009-ben kezdődött a sportcsarnok kiépítése, amelynek munkálatai mára befejeződtek. A felszerelés még nagyon hiányzik az épületben, hiszen anélkül nem tud működni. Erre sikerült most megpályázni a tartományi támogatást. Több mint 8 millió dinárt kaptunk a felszerelésekre, és bízunk benne, hogy hamarosan át tudjuk adni a sportcsarnokot. Ez jelentős támogatás, de az összkiadások 20 százalékát a község fedezi – nyilatkozta Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere.

Lázár Jenő, Begaszentgyörgy község alpolgármestere elmondta, hogy az iskolák tornatermei és a sportcsarnok megépítésére hosszú évekig próbáltak pályázni.

A testnevelés, a klubsport és a szabadidősport fejlesztését szeretnénk elérni, amelyben a község területén jeles eredményeket értünk el. Több mint 66 millió dinár értékben a pálmajori (Banatsko Karađorđevo) Nikola Tesla Általános Iskola sportcsarnokának a kiépítésére pályáztunk sikeresen. A község 5 900 000 dinárral járul hozzá a projektum megvalósításához. Reméljük, hogy ezzel a beruházást a gyermekeink maximálisan ki tudják majd használni – magyarázta Lázár.

VaM