2024. augusztus 26., hétfő

Magyar Sokadalom volt Palicson

Palicson, a Nyári Színpadon immár második alkalommal rendezte meg a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület a Magyar Sokadalom elnevezésű rendezvényét, amely célja népművészeti értékeink bemutatása és továbbörökítése.

Már a Nyári színpad bejáratánál kürtőskalács illata és kézműves kirakodóvásár fogadta az ide látogatókat. A kézműves foglalkozásokat Lévay Szófia, Kosányi Valéria, Baranyi Annamária, Kovács Tímea, Tolnai Ildikó vezették. Délután a Mátyás király lopni megy című meseelőadást láthatta a közönség Körmöci Petronella, a szabadkai Népszínház magyar társulatának művésze és Lackó Bálint néptáncos előadásában.

A rendezvény fénypontja az esti műsor volt, amelyben az óvodás korosztálytól a szépkorúakig több generáció képviselői álltak a színpadra. Szabadkai, palicsi, királyhalmi, hajdújárási, szegedi művelődési egyesületek néptáncosai léptek fel,volt mesemondás és népdaléneklés is. Mint Brezovszki Roland, a Talentum Egyesület művészeti vezetője kifejtette: Mindenki szívesen vállalta a fellépést, hisz itt lehet találkozni régi ismerősökkel, barátkozni, tapasztalatot cserélni, látni, hallani, mások milyen ének-, zeneszámokkal, táncprodukciókkal lépnek közönség elé. A műsorban közreműködött a fennállásának 15. évfordulóját ünneplő szabadkai Juhász zenekar, a műsorvezető szerepét Gál Elvira színésznő vállalta.

A rendezvény fergeteges táncházzal zárult.