2024. augusztus 24., szombat

Szerb és magyar sikerek az angol füvön

Angliában ezen a héten a férfiak és a nők mezőnyében is rangos tenisztorna zajlik, amelyek a Wimbledonra való felkészülés szempontjából is fontosak, és ezeken a keddi napon mindegyik szerb teniszező, azaz Viktor Troicki, Jelena Janković és Aleksandra Krunić, illetve a magyar Babos Tímea is sikerrel vette az 1. fordulót.

Queensben Viktor Troicki három játszmában múlta felül a francia Paul-Henri Mathieu-t és a második körben a horvát Marin Čilić és a francia Andrian Mannarino meccsének győztesével találkozik. A párharcnak Čilić az esélyese, akit Troicki a múlt heti, stuttgarti torna elődöntőjében legyőzte.

A nők Birminghamben ragadtak ütőt, Janković a cseh Tereza Smitkovát, Krunić pedig a nála 40 pozícióval magasabban rangsorolt brit Heather Watsont győzte le két játszmában, a legmagasabb rangsorolt magyar teniszező, a világranglistán jelenleg 96. Babos pedig a 36. helyen jegyzett olasz Roberta Vincit fordulatos meccsen, három szettben gyűrte le. Babos a 2. fordulóban a spanyol Carla Suárez-Navarróval, Krunić az orosz Szvetlana Kuznyecovával, Janković az ausztrál Casey Dellacquával méri össze erejét, az erőnyerőként itt bekapcsolódó, 2. kiemelt Ana Ivanović első ellenfele pedig a portugál Michelle Larcher De Brito lesz.