2024. május 2., csütörtök

Bezár a bank Bezdánban

Rövidesen bezár a Vajdasági Bank bezdáni kirendeltsége, ami azt jelenti, hogy egyetlen bankfiók sem működik majd a településen, ahová – nem mellesleg – a környező falvak lakosai is átjártak pénzügyeiket intézni, főképp nyugdíj- és egyéb jogosultságok kifizetésekor.

A Vajdasági Bank média-kapcsolattartójához fordultunk a hír megerősítéséért. Milena Mićanović válaszából kiderül, sajnos, a hír igaz, az ügyfeleket a bank már egyenként levél útján tájékoztatta arról, hogy július első napjaiban becsuk a bezdáni bankfiók. Azoknak, akik nem szándékoznak ügyintézésért beutazni Zomborba, Bezdánban bankautomata áll majd rendelkezésükre, amelyből fölvehetik járandóságukat. A számlafizetést a mind elterjedtebb elektronikus úton intézhetik a felek, de ugyanezt a szolgáltatást biztosítja a helyi postahivatal is.

Egyébként a Vajdasági Bank zombori főutcai fiókja is becsuk július 3-án, attól kezdve ott is csupán bankautomata áll a felek rendelkezésére. Kerényen ugyanez a helyzet, a város vonzáskörzetébe tartozó falvak zömében már évtizedek óta nem működik bankfiók.

Sajnos, a gazdaságosság érdekében végrehajtandó ésszerűsítés egyetlen szférát sem kerül meg. A bankautomata üzemeltetése olcsóbb, mint az alkalmazottak foglalkoztatása.