2024. augusztus 23., péntek
I. EURÓPAI JÁTÉKOK, BAKU

Egymásnak estek

A barátság, a nemes küzdelem mellett természetesen az I. Európai Játékoknak is vannak árnyoldalai. Így például az, hogy egy sportolót már eltiltottak tiltott szer használatáért, az albán ökölvívó, Rexhildo Zeneli szervezetében ugyanis furoszemidet találtak, ami vízhajtó, és fedőszerként használják.

Birkózóink már itthon vannak, s amellett, hogy rengeteg szép élménnyel tértek haza, sajnos arról is beszámoltak, hogy a kialakult politikai válság miatt az ukrán és az orosz sportolók egy része bizony összeverekedett. De hogy a birkózószőnyegen a grúz Hincsegesvilinek és a fehérorosz Andrejevnek mi bajuk volt egymással, azt senki nem sejti. Történt azonban, hogy az 57 kg-os meccsen egyszer csak elkezdtek csattani a nagyobbnál nagyobb pofonok, fejelték egymást rendesen, és a kocsmai jelenetnek a vezetőbíró vetett véget, aki mindkét versenyzőt leléptette. Ennek végül a német Ewald örült a legjobban, hiszen ő volt az egyik addigra már legyőzött, de az üresedés miatt visszahívták a szőnyegre, és végül bronzérmet nyert.

Az előző napok magyar és szerb éremesője után a csütörtöki versenynap ennél sokkal szerényebb volt. Éremért csak a megnyitóünnepségen a magyar zászlót vivő szabadfogású birkózó, a 86 kg-os Veréb István küzdhetett. A 3. helyről döntő mérkőzésen a grúz Aminasvilivel nézett farkasszemet, de 3:2-re kikapott, így az 5. helyen végzett.