2024. augusztus 12., hétfő

Vizes dolgok

Kishegyesen folytatódik a vízhálózat felújítása – Az árkok tisztításán és újak ásásán is dolgozik a kommunális vállalat

A héten kezdődött meg az elöregedett vízvezetékcsövek cseréje a Sziváci úton. A munkálatokat a Kis-Komunál Kft. végzi, és várhatólag két héten belül befejeződik a felújítás. Kormányos Levente, a vállalat igazgatója arról számolt be lapunknak, hogy közel 20 háztartás fog új bekötést kapni.

– Az idén is folytatódik az elöregedett vízhálózat cseréje, jelenleg a Sziváci úton dolgozunk egy 300 méteres szakasz cseréjén. Ezáltal 18 háztartás fog teljesen új bekötést kapni, aminek köszönhetően javul a vízellátás és a víz minősége. A csövek cseréjét az tette indokolttá, hogy ezen a szakaszon az utóbbi időben rendkívül sok meghibásodás volt. A munkálatokat vélhetőleg 10–15 napon belül befejezzük és visszaállítjuk az utca eredeti állapotát – mondta el Kormányos, majd arról is szólt, hogy amikor a Sziváci úton befejezik, akkor a II. Rákóczi Ferenc utca piactér és Iskola utca közti szakaszán fogják folytatni az elöregedett csövek cseréjét.

A Kis-Komunál Kft. igazgatója arról is beszámolt, hogy elkezdődött a közmunkaprogram, aminek keretén belül 8 személyt szerződtettek december elsejéig. A közmunkások a vízvezeték-hálózat felújításán, a zöldfelületek karbantartásán és az árkok ásásán, tisztításán dolgoznak.

– A közelmúltban a Babcsányi Sándor utcában oldottuk meg a vízlevezetést. A továbbiakban a falu több kritikus pontján új árkok ásásával, illetve a meglévők karbantartásával fogjuk javítani az atmoszferikus víz elvezetését – hangoztatta Kormányos.