2024. augusztus 23., péntek

Egyirányú lett a Dositelj utca Óbecsén

Egyirányú lett a város központjában lévő Dositelj utca, ezentúl csak a Gerberék utca felől lehet behajtani a Csillag tér irányába. A változásra a község iskolai övezeteinek közlekedésbiztonsági intézkedési nyomán került sor.

– Az út jelenlegi állapota miatt döntöttünk úgy, hogy az utcát egyirányúvá alakítjuk át addig, amíg nem lesz pénzünk arra, hogy az utat a kétirányú forgalom számára is megfelelő szélességűre alakítsuk át. Ezzel a megoldással biztonságosabb lett a közlekedés abban az utcában, ahol két iskola is működik – jelentette ki Zoran Dragin, az óbecsei Építésügyi Igazgatóság közlekedési mérnöke. A rendőrök egyelőre nem büntetik a szabálysértőket, csupán figyelmeztetésben részesítik őket.

A Dositelj utcában három új fekvőrendőrt és új közlekedési táblát is elhelyeztek, horizontális jelzések kerülnek majd az úttestre, és hamarosan LED diódás jelzések emelik majd ki a gyalogosok sziluettjét a kijelölt gyalogos átkelőhelyeken. Az 1,35 millió dinár értékű munkálatok kivitelezője a belgrádi Model 5 vállalat. A pénz nagyobb részét a tartományi gazdasági, foglalkoztatási és nemek közötti egyenjogúsági titkárság, a többit az önkormányzat biztosította.