2024. május 18., szombat

Ma kezdődik a Kanizsafeszt

Groovehouse, Hősök, Ossian, Nevergreen, Aurora – hogy csak néhány nagyobb nevet említsünk azok közül a zenekarok közül, amelyek az elkövetkező napokban fellépnek a magyarkanizsai strandon a Kanizsafeszt keretében. A Tiszavirág kemping mától szombatig várja a fesztiválozni vágyókat dübörgő zenével, fesztiváli hangulattal, konfettiágyúval, tűzzsonglőrökkel. A legkisebbeket a Gyerektanya várja szórakoztató játékokkal, mint az élő csocsó vagy a nyolc méter hosszú csúszópálya. Pénteken 15 órától fellép a Grimm-Busz utazó zenés gyermekszínház is. A 12 éven aluliak számára ingyenes a belépő a fesztiválra.

A fiatalokat a nagyszínpad mellett még két zenei helyszín várja, a Slágerterasz és a népzenei sátor, amely éjfél után rocksátorrá alakul át.

Ma, a nulladik napon a nagyszínpadon 19 órától a No Signal, 20 órától a Végállomás, 21-től a Groovehouse, 23-tól a Hősök, hajnalban pedig Maxy zenél a közönségnek.

Holnap, csütörtökön már 17 órakor kezd a Bad Taste, 18-kor ünnepélyes megnyitó, 19-től a Phrenia, 20 órától az Ashen Epitaph, 21 órától a Nevergreen, 23-tól az Ossian lép föl a nagyszínpadon. 1 órától a Suck My Disco, Verano, Filo és Killthepop szolgáltatja a zenét a hajnali bulizáshoz.

A szórakozás mellett előadásokat is meghallgathatnak a fiatalok, a program része a nyári egyetem, ahol pénteken 11 órától Sagmeister Ernő borkóstolóval egybekötött előadást tart. Ugyanitt 12 órától kerekasztal-beszélgetést folytatnak a délvidéki média helyzetéről, jelen lesz Varjú Márta, lapunk főszerkesztője, Kozma Zoltán, a Pannon TV igazgatóhelyettese és Forró Lajos, a magyarkanizsai InfoTV igazgatója, a beszélgetést Fejős Sándor moderálja.

Szombaton 10 órától a politika és ifjúság témakörét boncolgatják a politikusok: Hajnal Jenő, az MNT elnöke, Nyilas Mihály, a tartományi kormány alelnöke, Fejsztámer Róbert, a kanizsai önkormányzat gazdasági főosztályának vezetője, valamint várják Magyarországról dr. Lenner Áron Márk helyettes államtitkárt is. 15 órától határon átívelő kérdéseket boncolgat Petheő Attila, a Nyitra megyei önkormányzat képviselője, Kávai Szabolcs tartományi képviselő és Krekuska Róbert sporttal és ifjúsággal megbízott tanácstag. További különlegesség lesz a szombati Hungaricum utca, ahol 11 órától a Tisacoop, a magyar hungarikumok hazai forgalmazója jóvoltából ingyenesen lehet kóstolgatni a jellegzetes magyar termékeket.