2024. május 2., csütörtök
DOMBOS FEST 2015

Kishegyes – Hegyalja utca

Tizenötödször szervezik meg a művészeti fesztivált – Fellépnek Berecz András, a Muzsikás együttes, Lajkó Félix és még sokan mások – A rendezvény ma kezdődik

Volt egyszer egy szemétdomb Vajdaságban, Kishegyesen, egy löszfal tövében…és volt vízió, akarat, hogy a szemétdomb helyén művészeti fesztivál szülessen. Rengeteg munkával, civil összefogással, 15 évvel ezelőtt életre hívták a Dombos Festet, amely azóta is a térség legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválja. Ebben az évben a löszfal ismét legszebb arcát mutatja, köszönhetően a páratlan fényfestészetnek, mely Vajdaságban egyedül ezen a helyszínen honos: a 100 méteres löszfalon új értelmet, új dimenziót adva a térnek, a mindennapoknak!

Mint tudjuk, adva van a világ egyik legideálisabb fesztiválhelyszíne, ahová az elmúlt 14 évben eljött a magyar és már a nemzetközi zenei élet elitje is, eljött több mint 110 000 ember kulturálódni, ismerkedni, zenét hallgatni, nyaralni, kapcsolatot, falut-hazát-nemzetet építeni.

A tavalyi „lösz vagy nem lösz” kérdését maga mögött hagyva a Dombos Fest a 15 év szellemiségét viszi tovább idén is, bemutatva a magyar kultúra érdekes, színvonalas, de Vajdaságban még nemigen látott produkcióit.

Örömteli az első nap zenei kínálata, a magyar folk produkciók legjobbjait bemutatva: Berecz András ének- és mesemondót egy ország csodálja, a Muzsikás hiteles produkciói előtt a világ is meghajolt már, Lajkó Félix újító és virtuóz szellemisége meg ott hat a leginkább, ahol megszületett – a bácskai tájon –, évről évre itt adva a nyár emlékezetes koncertjeit.

A fesztivál 4 napja alatt bemutatkoznak úgy a jazz nagyágyúi: Dresch Mihály, Borbély Mihály mint a tartalmas szórakozásért felelő PASO, Cimbaliband is, akinek az a Fricska táncegyüttes lesz a vendége, akik már a világsikerrel szemeznek…

A Dombos Fest a hagyományoknak megfelelően az énekesnőknek is az otthona, többek között Csizmadia Anna, Palya Bea, Deti Picasso és Fábián Juli hangja is élvezhető lesz a 4 nap alatt!

A fesztivál elképzelhetetlen a Dombosi Remix – irodalmi napok, a Vajdasági Szabadegyetem, a Rosé borterasz, a kemencés finomságok, a fényfestészet nélkül, azaz generációk találkozása és szórakoztatása idén is biztosítva van!

Többen is úgy vélik, hogy a Dombos Fest Vajdaság szebbik arca, dolgozzunk ezen továbbra is – azaz: a varázslat folytatódjék!