2024. május 4., szombat
VAJDASÁGI MUNKÁSOLIMPIA

Négy év múlva Óbecsén és Törökbecsén

Szenttamás volt a házigazdája a 11. Vajdasági Munkásolimpiának (SORV), amelyet július 3-a és 5-e között tartottak meg. Az ünnepélyes megnyitón részt vett Marinika Tepić tartományi sport- és ifjúságügyi titkár, valamint Miroslav Vasin tartományi gazdasági, foglalkoztatásügyi és a nemek egyenjogúságával foglalkozó titkár.

Az aktív pihenés és a barátkozás jellemzi a munkásolimpiát, nyilatkozta lapunknak Zoran Dudvarski, a szenttamási községi tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tanácsnoka és a rendezvény egyik fő szervezője.
– Összesen 2200 bejegyzett sportoló mérte össze erejét a mostani munkásolimpián mintegy 200 sportbíró és segéd felügyelete alatt. Egész Vajdaságból érkeztek csapatok, Szerémségből jöttek a legkevesebben, legtöbben Szabadka, Topolya és Szenttamás község színeiben versenyeznek.
Dudvarski elmondta, hogy 21 sportágban versenyeztek a nők és a férfiak: többek között labdarúgásban, teremfociban, kosárlabdában, kézilabdában, röplabdában, golyósportban, kötélhúzásban, úszásban, céllövészetben, asztaliteniszben, tekében, sporthorgászatban, atlétikában…
– Minden Szenttamás területén zajlott, kivéve az úszást, a céllövészetet és a tekét, amelyet technikai okok miatt Verbászon szerveztünk meg. 220 sportolót tudunk elszállásolni, a többiek utaznak. Szenttamást az a megtiszteltetés érte, hogy másodszor szervezhette meg a munkásolimpiát – részletezte Dudvarski.
A rendezvény fővédnöke a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság volt. Szombaton a munkásolimpia bizottsága előtt jelentést tettek a négy év múlva megismétlődő sportesemény megszervezésére pályázó községek képviselői: Zenta, Temerin és Zsablya, valamint Óbecse és Törökbecse. Az első körben Zenta esett ki, utána pedig Óbecse és Törökbecse fölényesen, 17 szavazatot kapva nyerte el a 2019-es munkásolimpia megrendezésének jogát. A szavazást követően a jelen levő Marinika Tepić sok sikert kívánt a két községnek, és elmondta, hogy ez kiváló lehetőség a sportoláshoz szükséges infrastruktúra kiépítésére, illetve felújítására.

Az elmúlt 40 évben négyévenként sorra kerülő rendezvényen ez idáig több mint egymillió sportoló vett részt. Az eddigi munkásolimpiák szervezői Újvidék, Pancsova, Mitrovica, Verbász, Nagykikinda, Apatin, Topolya, Ada és Palánka voltak.