2024. május 3., péntek

Bajnok lett a moholi pionír-focicsapat

A moholi Bácska négy utánpótláscsapattal versenyez a következő idényben a korosztályos labdarúgó-bajnokságokban

A moholi labdarúgóklub pionírcsapata már második alkalommal nyerte meg a kanizsai körzeti ligát, amelyben az elmúlt idényben egy vereséget leszámítva minden mérkőzésüket megnyerték. Denkovics Róbert, a moholi utánpótlás vezetője elmondta, hogy a pionírcsapat nagyon jól teljesített a június végén befejeződött bajnokságban, hiszen 130 gólt lőttek, és mindössze tizen-egynéhányat kaptak.

A moholi bajnokcsapat az edzőkkel és a klubvezetőkkel (Fotó: Csincsik Zsolt)

A moholi bajnokcsapat az edzőkkel és a klubvezetőkkel (Fotó: Csincsik Zsolt)

Sokat jelentett a csapatnak a bajnoki cím megszerzésében Gecső Ármin, aki egymaga közel 40 gólt lőtt, de időközben szüleivel kivándorolt Írországba. A csapatban az 1999–2004-es korosztályhoz tartozó fiúk szerepeltek, akiket előbb Nenad Vukojević és Denkovics Róbert edző irányított, majd az elmúlt fél évben már Kiss Norbert és Aleksandar Vlajković edző vezeti őket.

– Ez a generáció nagy sikert ért el az elmúlt két évben. Sokat beszélgettünk a fiúkkal és a szülőkkel, és úgy határoztunk, hogy ezeket a gyerekeket ki kell próbálni egy magasabb rangfokozatban. Az tervezzük, hogy fuzionálunk a péterrévei csapattal, ahonnan 4-5 gyereket áthoznunk, mivel nincs elég játékosunk a kadétligára. Majd benevezünk a szabadkai minőségi ligába, hogy meglássuk, az eddigi munkával hova jutottak a gyerekek, és milyen teljesítményre képesek. A fiatalabb korosztályok azonban maradnak a kanizsai körzeti ligában – magyarázta Denkovics Róbert, aki megjegyezte: a kanizsai ligában sokszor kiszámíthatatlan a helyzet, mert a csapatok pénzhiányban szenvednek, így nem tudnak elutazni a vidéki mérkőzésekre. Az elmúlt idényben többször előfordult, hogy vendéglátóként hiába várták Moholra az ellenfelet, nem érkezett meg. – A szabadkai minőségi ligában a csapatok megjelennek, a bíró pedig semleges. A fiúk jók, és megállják a helyüket a minőségi ligában is. Ha fuzionálunk a péterrévei csapattal, amelyben van 2-3 olyan játékos, aki nekünk hiányzik a gárdába, akkor ott leszünk az elsők között. A játékosok tehetsége megvan, csak meg kell teremteni a versenyzéshez szükséges hátteret, valamint dolgozni kell velük. Az elmúlt években beléjük neveltük, hogy saját érdekükben keményen kell dolgozniuk, ha eredményesek akarnak lenni. Vannak köztük olyan játékosok, akiknek szerintem nem a szabadkai minőségi ligában kellene szerepelniük, hanem sokkal magasabb rangfokozatban. Ez idő kérdése, és két-három éven belül ki fog derülni. A klub működéséhez az anyagi hátteret az adai önkormányzat és a moholi helyi közösség biztosítja, de a gyerekek minimális összeget kapnak, és ez csak a szülők támogatásával működik. A továbbiakban azt szeretnénk, ha nagyobb támogatást kapnánk, mert a szabadkai kirándulás nem lesz olcsó. Hosszabb utakra kell menni, amit ki kell fizetni – nyilatkozta a moholi utánpótlás vezetője.

A Bácskában egyelőre még nem tudják, hogy mikor kezdődik, és hány csapat fog szerepelni a szabadkai minőségi ligában, de a csapat két-három hét múlva megkezdi a felkészülést a ligaszereplésre. Denkovics elmondta, hogy a moholi fociklubban közel hatvan utánpótláskorú játékos van, akiket az idén négy korosztályos bajnokságba szeretnének benevezni. A tervek szerint a következő idényben a szabadkai minőségi ligában indul a kadétcsapat, a pionírcsapat pedig a kanizsai körzeti ligában, a kispályás Futbal 7-ben szerepel majd a 2004–2005-ös generáció, valamint 2006–2007-es korosztály.

A pionír-bajnokcsapat tagjai: Danilo Nedeljković, Žarko Kuburić, Bojan Cifrić, Aradi Tibor, Stefan Morović, Dejan Kurtešanin, Albert Lekaj, Dragomir Mirčič, Marko Popeskov, Saša Parabucki, Jovan Mitrović, Aleksandar Petrović, Daniel Simendić, Vladimir Selić, Nenad Popara, Marko Andrašić és Gecső Ármin.