2024. május 4., szombat

Kinevezték a Vajdasági Tudományos Akadémia vezetőit

A tartományi kormány Uglješa Belić magisztert nevezte ki a Vajdasági Tudományos, Művészeti és Kulturális Akadémia (VANUK) igazgatójává. A kormány kinevezte az igazgatóbizottság elnökét dr. Mirjana Vojinović Miloradov, a Műszaki Tudományok Kara professor emeritusa személyében, a testület tagjai pedig: dr. Lazar Lazić, a Természettudományi-Matematikai Kar rendes tanára, dr. Aleksandra Doronjski, az orvostudományi Kar rendes tanára, dr. Pavle Sekeruš, a Bölcsészettudományi Kar rendes tanára, dr. Slobodanka Markov, a Bölcsészettudományi Kar nyugalmazott tanára és Živan Berisavljev nyugalmazott politológus.

A felügyelő bizottság elnökévé dr. Aleksej Kišjuhast, a Bölcsészettudományi Kar tanársegédjét nevezte ki a kormány, a testület tagjai dr. Žarko Ilin, a Mezőgazdasági Kar rendes tanára, dr. Danilo Čeman menedzser és dr. Boris Kršev, a Dr. Lazar Vrkatić Jogi és Politikai Tudományok Kara rendkívüli tanára.

Az igazgató- és felügyelőbizottság tagjait a foglalkoztatottak soraiból majd azt követően nevezik ki, miután a leendő dolgozók munkaviszonyt létesítenek.