2024. május 1., szerda
BEZDÁN

Lezajlott a bezdáni Hármastalálkozó

Eddig Szerbiából, Magyarországról és Horvátországból érkeztek vendégek és fellépők Bezdánba, az egész napos rendezvénysorozatra, az idén már távolabbról is eljöttek az ünnepségre.

Gyorsan elkelt a csatornaparton sütött ökör (Fotó: Fekete J. József)

Gyorsan elkelt a csatornaparton sütött ökör (Fotó: Fekete J. József)

A közelmúltban kikiáltott Lieberland törpeállam sátorában hollandiai, mexikói, csehországi, németországi, kanadai, lengyelországi és magyarországi fiatalok táboroztak, akik továbbra is ebben a térségben szeretnék életre hívni a jólét és a szabadság országát.

A sorrendben tizenegyedik Hármastalálkozón nem csupán a vendégsereg színesedett, hanem a programok is gazdagodtak. Nem maradt el a hagyományos kirakodóvásár, a különböző nemzetiségek folklórműsora, a szabadtéri főzőcskézés, amit idén először ökörsütés koronázott. Jó ötletnek bizonyult, a nyárson sült finomság gyorsan elkelt a vendégek körében. Újdonságként az esti rock koncertek közé tamburazenekart is beiktattak a szervezők. A nézőtéren szalmabálák szolgáltak ülőhelyül.

A nap legizgalmasabb műsorszáma a sárkányhajók versenye volt, amire tizenegy hazai és külföldi csapat nevezett be, a pálmát Nagy Antónia, helyi olimpikon kajakozó csapata vitte el, noha Antónia életében először evezett sárkányhajóban.