2024. május 2., csütörtök

Szerelem a színpadon

A magyarországi Szekér Színház a szabadkai Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesületben lépett fel

Telt ház előtt adta elő Móricz Zsigmond: Szerelem című előadását a magyarországi Szekér Színház, kinek tagjai ezzel a házas élet rejtelmes, kissé pajzán világába csalogatták a nézőket.

Jelenet a Szekér Színház előadásából (Fotó: Lukács Melinda)

Jelenet a Szekér Színház előadásából (Fotó: Lukács Melinda)

A produkció rendezője, egyben a leányfalui Szekér Színház vezetője, a szabadkai születésű Póka Éva színművésznő, akit szintén színpadon láthattunk. Az előadás szereplői rajta kívül Nádházy Péter, Lőrinc Levente, Ács Petra, Prescsák Zita és Rubóczki Márkó voltak. Dudán Vaskó Zsolt játszott. A rendezvényt Szabadka önkormányzata támogatta.

– Nagyon szívesen jövünk Vajdaságba. Amikor valamelyik színészünk kimarad az adott produkcióból, nagyon sajnálja, hogy a vajdasági körútról is lemarad. Nagyon lelkes színészekkel dicsekedhetek, akik élvezik a vajdasági fellépéseket, azt pedig talán mondanom sem kell, hogy minden alkalommal a szívem majd kiugrik a helyéről, amikor megközelítjük Szabadkát. Köszönjük Pál Károlynak, a Feketics Művelődési Egyesület elnökének a szervezésben való segítséget. Nem egyszerű feladat, hogy megszervezze az elhelyezésünket és mindazt, amire szükségünk van. A leányfalui önkormányzat is támogatja a Vajdaság felé irányuló törekvésünket, mindig elmondom a polgármesterünknek, hogy mennyire fontosnak tartjuk a magyar kultúra ápolását és továbbadását – hallottuk Póka Évától.