2024. május 5., vasárnap

Van elegendő olcsó kenyér a boltokban

Az összes olyan kereskedőre büntetés vár, akik nem tisztelik a kenyér árára és eladására vonatkozó rendeletet, miszerint a teljes kenyérkínálat 40 százaléka Sava kenyér kell hogy legyen, és ennek az ára nem haladhatja meg a 46 dinárt – figyelmeztetett Rasim Ljajić, a kereskedelmi tárca vezetője a tegnapi nyilatkozatában.

– A felügyelőség naponta ellenőrzi a kereskedelmi hálózatokat és üzleteket, és ez ügyben elmondható, hogy eddig nem találkoztak olyan esettel, amikor nem tisztelték volna az előírásokat – húzta alá a tárcavezető.

Ezzel szemben a fővárosi sajtó már több olyan esetről is értesült, hogy a kínálatból hiányzott a szóban forgó félkilós, 500-as típusú kenyér.

A miniszter ezzel kapcsolatban elmondta, biztos benne, hogy a kereskedők tiszteletben tartják a kormányrendeletet, és kínálatukban ott lesz az említett kenyérfajta.
Az államvezetés egyébként 2010 óta folyamatosan meghosszabbítja a szóban forgó rendelet érvényességét, amivel a lakosság anyagilag nehéz helyzetben lévő rétegén kíván segíteni.