2024. május 4., szombat

A szabadkai középiskolákba járó utazó diákok havi bérletet igényelhetnek

A szabadkai középiskolákba járó utazó diákok havi bérletet abban a középiskolában igényelhetnek, amelybe járnak.

MEGJEGYZÉS: A támogatás csak a Szabadka Város területén élő diákokra vonatkozik.

Azok a diákok, akik Szabadka városból Topolyára, Magyarkanizsára, Zomborba, Törökkanizsára vagy valamely más községbe utaznak iskolába, támogatott havi bérletet Szabadka Város Ügyfélszolgálatában igényelhetnek 2015. augusztus 6-ától 21-éig. Az igazolásokat a havi bérletekhez 2015. augusztus 24-étől 31-éig 10.00–13.30 óra között lehet felvenni a közigazgatási hivatalban, a Szabadság tér 1. szám alatt, a városháza III. emeletén a 305-ös irodában.

Ha a tanulók eddig a dátumig nem fejezik be a gyakorlatot, vagy nem iratkoznak be a következő osztályba, a bizonylatokat utólag kapják meg.

A havi bérlet igényléséhez a diákoknak mellékelniük kell:

1. a személyi igazolvány fénymásolatát (ha a diáknak még nincs, akkor az egyik szülőét);

2. az iskolától kapott bizonylatot a beiratkozásról (a bizonylatnak tartalmaznia kell a szakmai profil megevezését);

3. a pozitív tanulmányi eredményt bizonyító okmányt (az iskola igazgatója és az osztályfőnök által aláírt, az iskola pecsétjével ellátott diákkönyvecske hitelesített másolata vagy a bizonyítvány hitelesített másolata).

A hiányos dokumentáció nem kerül elbírálásra.

A rászoruló diákok, akik nem tudják fizetni a havi bérlet árának rájuk eső részét, forduljanak Szabadka Község Szociális Központjához (Aleksa Šantić utca 27. szám), ahol kérelmezhetik a havi bérlet fennmaradó részének kifizetése alóli felmentést.

                                         MEGJEGYZÉS

– A diákok 1 800 dinárt fizetnek a havi bérlet árából.

– Azoknak az elsős középiskolásoknak, akik a környező községekben olyan szakra járnak, amely a szabadkai középiskolákban is létezik, a bérlet teljes árát kell fizetniük.

– A jelen szakasz 1. bekezdésében foglaltaktól eltérően, útiköltség-térítés igényelhető, ha az adott iskolaévben nem nyílt szak azon a nyelven, amelyen a diák tanul.

– Azoknak a diákoknak az utazását, akik olyan szakokra járnak a szomszédos városba vagy községbe, amelyek Szabadka Város területén nem nyíltak abban az évben, amikor a középiskola első osztályába iratkoztak, viszont később Szabadkán is indultak, az önkormányzat továbbra is támogatja.

– Az osztályt ismétlő diákok nem részesülnek útiköltség-térítésben.

Bővebb információ a 024 626 883-as telefonszámon kapható.