2024. május 4., szombat

Csipet csapat a rászorulókért

Szombaton negyven gyermeket örvendeztettek meg Szabadkán iskolakezdési tanszercsomaggal

Arról, hogy a különböző Facebook-csoportok mekkora tömegeket képesek megmozgatni, legkésőbb az arab tavasz kapcsán meggyőződhettünk. A szabadkai Osztrogonác Hajnalka egészen más indíttatásból alapított Facebook-csoportot, amely ma a segítés szellemében mozgatja meg az embereket.

Fotó: Pesevszki Evelyn

Fotó: Pesevszki Evelyn

A Szabadkai segítő csipet csapat immár másfél éve támogatja a rászoruló gyerekeket. Osztottak már karácsonyi és húsvéti csomagot, az elmúlt szombaton pedig iskolakezdési csomagot kapott negyven gyermek. A Lányi Ernő Iparos Művelődési Egyesület helyiségeiben megszervezett rendezvényen hátrányos helyzetű gyerekek vagy nagycsaládban nevelkedő diákok kaptak tanszert tartalmazó csomagot. A rendezvény alkalmi műsorral kezdődött, Miklenovics Aranka, a művelődési egyesület művészeti vezetője szavalt a gyerekeknek, majd a kelebiai plébánia gyerekkórusának zenei összeállítása következett. A kórust Kecskés István vezette.

A csipet csapat a tagok ötletességére és a közösség segítségére támaszkodik, más támogatást egyelőre nem kapnak. Korábbi akcióikhoz hasonlóan ezúttal is hulladék újrahasznosításával szereztek pénzt a csomagokra. A Facebook-csoporton felhívták a polgárok figyelmét, hogy kezdjenek el mindenféle újrahasznosítható hulladékot gyűjteni, azt azután átadhatták a csoport vezetőjének, ő pedig értékesítette a hulladékot. Hajnalka elmondta, hogy ilyen módon már több hasonló gyűjtőakciót is szerveztek. Alkalmi megmozdulásaik mellett rendszeresen gyűjtik a felesleges ruhaneműt, lábbelit, majd kiosztják a rászorulók között.

Adományozásra és csomagkérelemre bárki jelentkezhet a csapat Facebook-oldalán, ahol a Szabadkai segítő csipet csapat néven találhatják meg az aktivistákat, valamint a 062/89-53-441-es telefonszámon is érdeklődhetnek.