2024. május 3., péntek
XXVIII. SZÉP SZÓ TÁBOR A KISHEGYESI KÁTAI-TANYÁN

Gála-kóstoló

A Szép Szó Tábor lezáró akkordja a gála, ahol is a vendégek, szülők és barátok belekóstolhatnak a fiatalok egész heti munkájának gyümölcsében. A csoportvezetőket kérdeztem.
Bagaméry-Nagy Orsolya dráma-játékvezető, a budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Központ munkatársa kortárs gyermekverseket dolgozott fel a legkisebbekkel. De terítékre került náluk az álmok és a mesék világa is, játékos keretek között.
Nešić Máté, a Zentai Magyar Kamaraszínház színésze, a középső csoport fiatalabb felével, Varró Dániel Túl a maszathegyen című könyvéből készül a gálára. Úgy gondolom – fűzte hozzá – hogy ez a szöveg nagyon frappáns, rímes és jó karaktereket tartalmaz, ezért szórakoztató és egyben kihívást is jelenthet a gyerekeknek.
Táborosi Margaréta színművész, rendező-koreográfus, az Újvidéki Művészeti Akadémia tanársegéde Tim Burton Karácsonyi lidércnyomás című könyve nyomán dolgozott a középső csoport idősebb felével.
Pataki András rendező, a soproni Petőfi Színház igazgatója volt a vezetője a nagycsoportnak a héten. – A srácok hoztak magukkal olyan kortárs szövegeket, amelyek egészen jók irodalmi szemszögből, de olyan is van, amit ők rögtönöztek. Ezekből a szövegekből az eredetileg kitűzött témára csináltunk játékokat, és ezeknek a szerkezetváltozatából áll össze a kis műsorunk – mondta.
A gála ma, szombaton veszi kezdetét, délután 2 órakor a Kátai-tanyán, Kishegyesen. Mindenkit szeretettel várunk. Mert a Szép Szó egy biztos hely.