2024. április 28., vasárnap

Think Tank Tábor

avagy a Press Szó újságírótábora – melynek nem eme fenti a neve)
A Press Szó gárdája

A Press Szó gárdája

Viszont ilyen státusban voltam jelen péntek este körükben, mint utóbb kiderült; no de a lényeg, hogy remek tempóban indult a startnál a Képes Ifi Árok-csapatából anno kialakuló hatékony kis gárda táborának első napja, mely tábor pénteken kezdődött, és vasárnap ért véget Zentán. Az Anna panzióban tartott startest közben kaptam diktafonvégre Laskovity Ervint és Csillik Blankát, a Press Szó online magazin motorjait. Laskovity elárulta, már a Képes Ifi-s idők óta fontos hagyománya a csapatnak, hogy legalább nyaranta egyszer összejöjjenek képzést tartani, és már akkor is nagy hangsúlyt fektettek arra, kiket hívjanak meg előadónak, ahhoz alkalmazkodva, az aktuális csapatnak milyen irányú képzésre van szüksége leginkább. Az idén a Vajdaság tartománynál pályáztak újságíróképzésre. Circa harmincfős gárdájuknak nagyjából a harmadát tudták összehívni.

Csillik hangsúlyozta, egy és egynegyed éve létezik a lap, ezért úgy érzik, elérkezett az ideje szintet váltani, ami nem feltétlenül a minőségre vonatkozik, hiszen a kezdetek óta professzionális munkát végeznek, hanem inkább a mennyiségre: megpróbálnak gyorsabb tempóban produkálni, valamint az eddigi témakört kibővíteni, megszólalni angol és szerb nyelven is, kibővíteni az olvasóközönséget. Mint mindig, most is várnak vérfrissítésre is, tehát ha valaki kedvet érez, hogy egy fiatalos lapban megcsillogtassa tehetségét, akkor jelentkezzen náluk bátran.

Az Árok Ferenc Polgári Egyesület által működtetett lap markánsan jelen van a civil szférában is, ebből kifolyólag próbálnak együttműködni különböző intézményekkel és szervezetekkel is.