2024. május 3., péntek
US OPEN

Ivanović nyitja a műsort

New York Flushing Meadows városrészében, a Billie Jean King teniszközpontban ma kezdődik az idény utolsó Grand Slam-tornája, a USA nyílt bajnoksága, amelyen a horvát Marin Ćilić és az amerikai Serena Williams védik a serlegeket. Ma mindketten pályán lesznek, rajtuk kívül a legjobbak közül az első napon Novak Đokovićot, Marija Sarapovát, a tavalyi döntős Kej Nisikorit, Ana Ivanovićot, a legjobb spanyolokat, Rafael Nadalt és David Ferrert, Miloš Raonićot, Agnieszka Radwanskát, a két ígéretes játékost, Borna Ćorićot és Belinda Benčićet, a szerbiaiak közül pedig még Jelena Jankovićot, Filip Krajinovićot és Bojana Jovanovskit is láthatjuk. Ebből adódik, Hogy Roger Federer, Andy Murray, Simona Halep, valamint Viktor Troicki, Janko Tipsarević, Aleksandra Krunić és Babos Tímea holnap kezdenek.

Az Arthur Ashe-ről elnevezett centerpályán a műsort ma 17 órakor Ana Ivanović és Dominika Cibulková rangadója nyitja. Ez lesz az 5. meccsük, a mérleg pedig 2:2-re áll. Ugyanott 21 óra tájban Novak Đoković mérkőzik a brazil Joao Souzával, ami első meccsük lesz, s a kivételezettek még a Williams nővérek, a műsort pedig a nap férfirangadója, Nadal és Ćorić második egymás közötti találkozója zárja. Tavaly Bázelban játszottak, s nem kis meglepetésre a horvát győzött.

Jelena Janković is 21 óra tájban először játszik a 19 éves francia Oceane Dodinnel, Bojana Jovanovski 17 órakor kezd első meccsén a spanyol Lara Arruabarrenával, míg Krajinović 21 órakor mérkőzik a kolumbiai Alejandro Gonzalezszel, ami második találkozójuk lesz. Az idén Estorilban a zombori teniszező fölényesen győzött.

Az első játéknapon izgalmasnak ígérkeznek még a Nisikori–Paire, Verdasco–Haas és Fognini–Johnson férfi-, valamint a Stephens–Vandeweghe, Pavljucsenkova–Rybáriková és Sarapova–Gavrilova női mérkőzések.

Tornagyőzelemmel érkezik New Yorkba a dél-afrikai Kevin Anderson, aki Winston-Salemben harmadik ATP-serlegét nyerte, és nyertes sorozattal rajtol a ranglistán negyedik Petra Kvitová is, aki New Havenben a cseh balkezesek rangadóján Lucie Šafářovát győzte le, és 17. tornagyőzelmét ünnepelhette. New Haven az első torna, amelyet a cseh lány háromszor nyert meg. Két győzelme még Wimbledonban és Madridban van.

WINSTON-SALEM. – A férfitorna elődöntőjében: Anderson–Zsaziri 6:4, 6:3, Herbert–Johnson 3:6, 7:6, 6:2, döntő: Anderson–Herbert 6:4, 7:5.

NEW HAVEN. – A női torna elődöntőjében: Šafářová–Curenko 6:2, 7:6, Kvitová–Wozniacki 7:5, 6:1, döntő: Kvitová–Šafářová 6:7, 6:2, 6:2.

WINNIPEG. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Jakšić–Frech 6:4, 6:0, elődöntő: Ahn–Jakšić 2:6, 6:4.

KOPER. – A női ITF-torna döntőjében: Estable–Radanović 3:6, 6:4, 6:2.

BAGNATICA. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Schaefer–Erić 6:0, 6:4.