2024. május 2., csütörtök

Ingyenes sportolási lehetőség

Kishegyes község mindhárom települése új, szabadtéri edzőgépeket kap – A projektum értéke meghaladja az egymillió dinárt ‒ Az ifjúsági és sportminisztérium először támogatja a kishegyesi önk
Az edzőgépek felállítása Kishegyesen (Lakatos János felvétele)

Az edzőgépek felállítása Kishegyesen (Lakatos János felvétele)

Kishegyes község önkormányzata és Kishegyes Község Ifjúsági Irodája a múlt héten kezdett bele egy sportprojektum megvalósításába. Az ifjúsági és sportminisztérium pályázatán nyert pénzből ezdőgépeket helyeznek ki a község mindhárom településén. A pályázaton 1 millió dinárt nyertek e célra, amihez az önkormányzat további 100 ezer dinárral járult hozzá. Marko Rovčanin, Kishegyes község polgármestere a projektum kapcsán elmondta, hogy az önkormányzat számára fontosak a fiatalok. Nem szeretnék, hogy az utcán teng-lengjenek, ezért vágtak bele ebbe a projektumba.

‒ Ez az első alkalom, hogy Kishegyes község az ifjúsági és sportminisztériumtól kapott eszközöket. Ezek céleszközök, az ifjúság életminőségének javítására kell fordítani. Az ifjúsági irodával arra az elhatározásra jutottunk, hogy a legcélszerűbb szabadtéri edzőtermek létesítése lenne, a legtöbb nagyobb város már rendelkezik ilyesmivel. A pályázati úton megszerzett 1 millió dinárhoz mi 100 ezer dinár önrészt társítottunk, ebből készül el az edzőgépek beton talapzata. További közös projektumokat is tervezünk a minisztériummal közösen – nyilatkozta a polgármester, majd arról is szólt, hogy a projektumot ünnepélyes átadással fogják lezárni, amelyre el fog jönni a minisztérium államtitkára is, Nenad Borovčanin.

Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere szerint azért fontos ez a projektum, mert sportolási lehetőséget biztosít a fiatalok számára a község mindhárom településén.

‒ Mindhárom falu kijelölte azokat a helyszíneket, ahová ezek az edzőgépek kerülni fognak. Kishegyesen a kézilabdapálya mögötti részre lettek kihelyezve, itt az alapot a Kis-Komunál Kft. készítette el. Hamarosan Bácsfeketehegyen és Szeghegyen is felállítják őket. Fontos tudni, hogy az edzőgépeket mindhárom faluban ingyenesen lehet majd használni. A projektum célja az volt, hogy adjunk valamit ennek a közösségnek, ami mindannyiunk hasznára fog válni – mondta Mohácsi.

Az ifjúsági és sportminisztérium pályázatán nyert pénzből midhárom településen 4-4 edzőgépet fognak kihelyezni, számolt be Kovács Károly, a polgármester ifjúsági ügyekkel megbízott tanácsadója és az ifjúsági iroda munkatársa.

‒ Az edzőgépekről annyit kell tudni, hogy van köztük hasizomgyakorlatokra, nyújtó gyakorlatokra, láb- és vállgyakorlatokra alkalmas. Az egyik komplex gépen nyújtó, húzó és emelő gyakorlatokat lehet majd végezni – mondta el Kovács, majd arról is szólt, hogy az ezdőgépeket közbeszerzés útján vásárolták, a talapzatokat pedig a Kis-Komunál Kft. és az Eko-Komunál Kft. készíti el az önkormányzat önrészéből. Végezetül azt is megtudtuk a polgármester tanácsadójától, hogy Kishegyesen a kézilabdapályán, Szeghegyen a sportpályán, Bácsfeketehegyen pedig a Nikola Đurković utcában lévő játszótér mellett állítják fel az edzőgépeket.