2024. május 3., péntek
TENISZ, US OPEN

Troicki még maradt

Viktor Troicki egy lépésre van ahhoz, hogy visszakerüljön a legjobb húszba (Beta, AP)

Viktor Troicki egy lépésre van ahhoz, hogy visszakerüljön a legjobb húszba (Beta, AP)

Viktor Troicki 12:10-re nyerte meg Rajeev Ram ellen az első játszma rövidítését, s valószínűleg ez döntötte el a US Open 2. fordulójának meccsét. A szerbiai a folytatásban valamivel magabiztosabb volt, de nem jutott könnyen tovább. Ő hatszor nyerte el riválisa kezdőütését, aki öttel válaszolt. Troicki a 3. fordulóban az amerikai Donald Younggal játszik, s ha nyer, a ranglistán visszakerül a 20 legjobb közé, a nyolcaddöntőben pedig a WawrinkaBemelmans találkozó győztese vár rá.

Andy Murray a US Openen harmadszor, összesen pedig nyolcadízben győzött 0:2-es hátrányból. A brit nagyon rosszul nyitott, ám amikor végre rendezte sorait, a francia Adrian Mannarinónak semmilyen esélye sem volt. Roger Federer ismét végigrobogott a mérkőzésen, Jiří Veselý meglepte Ivo Karlovićot, a US Open 2001-es és a Wimbledon 2002-es bajnoka, az év végén visszavonuló ausztrál Lleyton Hewitt pedig utolsó tétmeccsét játszotta New Yorkban, hisz fiatal honfitársa, Bernard Tomić ellen veszített.

A férfitorna 3. fordulójának érdekesebbnek ígérkező meccsei: Raonić–F. López, Nadal–Fognini, Anderson–Thiem és Robredo–Paire.

A női tornán kiesett még két magasan rangsorolt teniszezőnő, Caroline Wozniacki és Garbiñe Muguruza, amivel a legjobb tíz közül már csak hárman, Serena Williams, Simona Halep és Petra Kvitová maradtak versenyben. Woznaickit a sérülés után újra játszó cseh Petra Cetkovská, Muguruzát pedig a US Open történetének leghosszabb, csaknem három és fél órás női meccsén a brit Johanna Konta múlta felül. A 3. fordulóban az A. Radwanska–Keys, Benčič–V. Williams, Azarenka–Kerber és Errani–Stosur találkozók lehetnének a legszínvonalasabbak.