2024. augusztus 23., péntek

A szerbiai lovassport felélénkítéséért

Lóversenyt szerveznek Zobnaticán
A lóverseny szervezői és térszervezői, valamint támogatói a sajtótájékoztatón, annak díszvendégével, Jelisaveta Karađorđević hercegnővel (Szabó Anikó felvétele)

A lóverseny szervezői és térszervezői, valamint támogatói a sajtótájékoztatón, annak díszvendégével, Jelisaveta Karađorđević hercegnővel (Szabó Anikó felvétele)

A zobnaticai lóversenypályán szeptember 13-án kerül megrendezésre a Pál régensherceg személye és munkássága előtt tisztelgő, síkversenyszámokból álló lóverseny.

Jövő vasárnap, a harmincéves lóverseny-szervezési múlttal rendelkező Zobnatica, nyolcéves kihagyás után, hírneves versenypályáján ismételten nagyszabású lóversenyt szervez. A Zobnatica Rt. rendezésében kerül sor az első ízben szervezett megmérettetésre, melyet Pál régensherceg versenye - Zobnatica 2015 néven jegyeznek. Az esemény védnökeként is fellépő Jelisaveta Karađorđević hercegnő személyesen is megtiszteli jelenlétével a lóversenyt. A királyi méltóság nyitja majd meg az édesapja személye és munkássága előtt is tisztelgő megmérettetést. A hercegnő szeptember 4-én is a Topolya községi Zobnaticára látogatott a Zobnatica Rt. szervezésében zajló, a közelgő esemény jellemzőit és menetét ismertető sajtótájékoztató díszvendégeként.

– Lelkes és boldog vagyok, hogy édesapám nevét viselő verseny szerveződik, aki a világháborút megelőzően a Jockey Club elnöki teendőit látta el, csakúgy, mint most én, aki vele együtt a lovassport szerelmese vagyok. Örülök, hogy a gesztusnak köszönhetően róla ebben a minőségében is megemlékeznek, nemcsak mint politikust jegyzik. Nevében, őt képviselve nyitom majd meg a szeptember 13-ai versenyt itt Zobnaticán, ahol másodízben tartózkodom, ám remélem, a jövőben még több ízben – nyilatkozta a pénteki eseményt követően lapunknak a hercegnő, kinek saját képzőművészeti alkotásaiból álló kiállítása szeptember 4-étől kezdődően egy héten keresztül meg is tekinthető az rt. komplexumának részét képező galériában. A tárlat ingyenesen látogatható. A Pál régensherceg versenye – Zobnatica 2015 elnevezésű rendezvényre, amely szeptember 13-án, 13-tól 19 óráig szerveződik a belgrádi Jokey Club társszervezésében, mindössze 100 dinár a belépő. Mint azt Ivana Milivojević, a Zobnatica Rt. idegenforgalmi részlegének vezetője kiemelte: társasága a szimbolikus belépőjegyárral Topolyát kívánta megajándékozni. Mint arra a sajtótájékoztatón köszöntőt mondó Saeed Al Suwaidi, a Zobnatica Rt. ügyvezető igazgatója is utalt, és annak idegenforgalmi részlegvezetője is kiemelte: társaságukat nemcsak a sikeres szervezés miatt tölti el büszkeség, hanem azért is, mert az ügy mellé olyan támogatók álltak, mint az Etihad Airways és az Air Serbia, valamint a Beograd na vodi és belgrádi Jockey Club. A társszervezők, támogatók közül a sajtótájékoztatón jelen volt és szólt a nyilvánossághoz Voja Ivanović, a belgrádi Jockey Club főtitkára és annak elnöke, Slobodan Tešić, továbbá Patrick Pierce, az Etihad Airways, valamint Đorđe Vukotić, az Air Serbia elöljárója is.

A hat galopp- és két ügetőfutamból álló verseny nem meghívásos, előnevezéses. Hétfőn, vagyis szeptember 7-én zajlik majd a nevezés folyamata, tudtuk meg a sajtótájékoztató helyszínén Ribárszki Sándor galopp-trénertől.