2024. augusztus 23., péntek

Nagycsaládos nap Kishegyesen

Szombaton délelőtt hagyományos családi napot tartott a Kishegyesi Nagycsaládosok Egyesülete (KINCSE). Az esemény számos kézműves foglalkozást és szórakozási lehetőséget nyújtott a gyerekek számára, számolt be lapunknak Kerepes Árpád, a KINCSE elnöke.

Lakatos János felvétele

Lakatos János felvétele

– Az egyesület már 13 éve működik, s a nagycsaládos napot minden évben megszerveztük. Az idei szlogenje: A nemzeti identitás bölcsője a család. Ez azt jelenti, hogy igyekszünk tudatosítani a magyar családokban, hogy gyarapodnunk kell, mert egyedül ez biztosíthat jövőt és megmaradást számunkra e térségben. Változatos programot készítettünk elő a mai napra, van íjászat, kézműves foglalkozások, dartz, lengő teke és foci. Emellett ruhacsere-akciót is szerveztünk, mindenki elcserélheti azokat a ruhaneműket, amikre már nincs szükségük a gyerekeknek – mondta el Kerepes, majd arról is szólt, hogy a résztvevőket megvendégelték egy kis uzsonnával, majd ebéddel, ami igazi vajdasági paprikás volt.

A KINCSE nagycsaládos napját a tartományi oktatási titkárság és a kishegyesi helyi közösség támogatták. Az esemény létrejöttéhez segítséget nyújtott a Nők Kishegyesi Fóruma, a Kishegyesi Nyugdíjas Egyesület sportszekciója, valamint a Bácsér Szabad Íjászklub. A hangosítást Morel Márton biztosította.