2024. április 27., szombat

Film

Füst

Hétfőn 18 órakor a Zentai Alkotóházban a Film és irodalom sorozat keretében a Füst (Smoke) című színes amerikai–német–japán filmdrámát tekinthetik meg az érdeklődők. A film 108 perces, 1995-ben készült.

Filmszextétika

Pénteken 18 órakor Magyarkanizsán bemutatják Kelecsényi László budapesti filmtörténész, író Filmszextétika című kötetét. A szerzővel Bicskei Zoltán beszélget a Művészkávézóban.

Örvényben

Ma 18 órakor tartják a Zentai Alkotóházban Siflis Zoltán Örvényben című dokumentumfilmjének ünnepélyes bemutatóját.

A Grand Budapest Hotel

Ma 18 órától a Zentai Alkotóházban a Film és irodalom sorozat keretében A Grand Budapest Hotel című színes, magyarul beszélő amerikai vígjátékot nézhetik meg a filmkedvelők. A 100 perces, 2014-ben készült filmet Wes Anderson rendezte.

Kortárs német filmek az óbecsei színházban

Kortárs német filmeket vetítenek a héten az óbecsei Városi Színházban. A filmciklus keretében szerdán Fatih Akin rendező A másik oldalon című német–török filmdrámáját láthatjuk, csütörtökön Feo Aladag Az idegen című rendezését vetítik a nagyteremben, pénteken pedig Sebastian Schipper Fele-barát című végjátéka lesz műsoron.

Filmvetítés Oromhegyesen

Pénteken este 7 órai kezdettel Oromhegyesen, a helyi közösség nagytermében Szakács Melinda Határúton című dokumentumfilmjét tekinthetik meg az érdeklődők. A vetítés után beszélgetés következik a film rendezőjével és főszereplőjével.