2024. május 19., vasárnap

Zombor

Nepomuki Szent János ünnepe Bezdánban

Május 16-án Bezdánban hagyományosan megemlékeztek Nepomuki Szent János, a folyók, hidak, hajósok, vízimolnárok, halászok védőszentjének ünnepnapjáról, az Egyházközösség szervezésében, a kajakosok közreműködésével. A Szent Simon és Júdás Tádé apostol római katolikus templomban szentmisét tartottak, továbbá litániai körmenetet.
(Fotó: Égető Éva)

Bácsgyulafalvi sikerek

Számtalan sikeres fellépést, szemlét tudhatnak maguk mögött a bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület csoportjai. Égető Éva, az egyesület elnöke beszámolt róla, hogy a Rontom – Bon...
Batalo Rajna (Fotó: Batalo Melinda)

A világszép Batalo Rajna

A 11 éves csonoplyai lányka, Batalo Rajna a Miss & Mister World törökországi világversenyről kategóriájának első helyezettjeként, a Photomodel of the Globe címmel tért haza. Amellett neki ítélt...

Levendulafesztivál

Május 25-én és 26-án tartják meg a Nemesmilitics és Sári közötti levendulásban a LavenderLand Fesztivált. A levendulából készült termékeken kívül a helyi kézműves portékákat is megvásárolhatják az érdeklődők.

Vendégszereplés Doroszlón és Nemesmiliticsen

A csonoplyai Mindenszentek Plébánia ifjúsági csoportja Doroszlón és Nemesmiliticsen vendégszerepel az Azt mondták, a villa üres című kétfelvonásos bohózattal. Május 17-én, pénteken 20 órakor a doroszlói Móricz Zsigmond Magyar Művelődési Egyesület, május 19-én, vasárnap 19 órakor pedig a nemesmiliticsi Kultúrotthon színpadán mutatkozik be a társulat.