2024. május 20., hétfő
ÚJVIDÉKI VÁSÁR

Ma nyílik a LORIST

Ma nyitja kapuit és október 11-ig látogatható az Újvidéki Vásáron a 48. LORIST gyűjtőnevű halászati, vadászati és sportfelszereléseket bemutató kiállítás és testvérrendezvényei, a 5. Nemzetközi Erdőgazdálkodási Kiállítás, a 22. Nemzetközi Kertészeti Kiállítás, valamint a 24. Nemzetközi Környezetvédelmi Kiállítás. Holnap, október 8-tól tekinthető meg a 6. Nemzetközi Lovassport-kiállítás és a 48. Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás is. A szervezők szerint a rendezvényre több mint 250 kiállító érkezik 6 országból.

A halászati, vadászati és sportfelszereléseket bemutató kiállításon a szokásos kínálat mellett az idén először kerülnek közszemlére több mint 20 gyártó kézzel készített halászati felszerelései. A vadászokat és a sportlövészeket a puskák és pisztolyok széles választéka várja.

Az Újvidéki Egyetem Természettudományi-Matematikai Karának turisztikai részlege Szerbia vadászhelyei címmel vadásztrófea-kiállítást szervez. Lesz agyaggalamb-lövészet, vadászpaprikás-főző verseny, horgász csapatverseny és sok más szorakoztató és oktató jellegű program.
Az Idegenforgalmi Kiállítás keretében először szervezik meg a Wellness & Spa Festet, az idei partnerország Montenegró.
A kiállítás mindennap 10-től 19 óráig várja a látogatókat, a belépőjegy 300 dinár. Szombaton, a családi napon, egy belépőjegy áráért az egész család megtekintheti a kiállításokat, azzal a kitétellel, hogy a gyerek, illetve a 16 évnél nem idősebb gyerekek. A rendezvények fő támogatója a Generali Szerbia biztosítótársaság.