2024. augusztus 22., csütörtök
TENISZ

Londonban ma sorsolnak

Az évzáró mestertorna londoni szervezői a teniszbarátok izgalmának fokozása mellett döntöttek. Tavaly már kedden megtartották a torna sorsolását, ezúttal csak ma este derül ki, hogy a világ legjobb nyolc teniszezője milyen összetételű csoportban kezdi meg a versenyzést. Annyi biztos, hogy a háromszoros címvédő Novak Đoković kap helyet az A, Andy Murray pedig a B csoportban. Ezután a két svájcit, Roger Federert és Stan Wawrinkát sorsolják, majd Rafael Nadal és Tomáš Berdych kap besorolást, végül kiderül, hogy David Ferrer és Kej Nisikori melyik négyesbe kerül.

Lehetséges tehát, hogy Novak, Roger és Rafa egy csoportban játszanak, s ez esetben egyikük biztosan nem lenne ott az elődöntőben. Ha így történik, a csoport győztese lesz a leginkább elégedett, hisz a négy között könnyebbnek ígérkező ellenfele lehet.

Az évzáró mestertornával kapcsolatban fény derült arra a körülményre, hogy a Barclays bank nem hosszabbítja meg a fővédnöki szerződést, és az intézmény új politikájával összhangban más sportágakból is kilép. Megtörténhet tehát, hogy ha hirtelenjében nem találnak új és erős szponzort, a tornát már jövőre más helyszínen rendezik meg, noha Londonnak 2018-ig szóló szerződése van az ATP-vel. A készenlétben álló városok listája hosszú, ami érvényes Miamira is, ahol nem az anyagiak, hanem a tulajdonjogi kérdések miatt forog veszélyben az 1000-es torna megrendezése. Miami ugyanis, habár szeretné, és arra igény és szükség is mutatkozik, már évek óta nem képes a híres Key Biscayne-i teniszközpont fejlesztésére. Ha költözködésre kerül sor, Orlando, Dubaj, Doha, Peking, Sanghaj és Szingapúr a legkomolyabb jelöltek.

Fucsovics Márton egy hihetetlen győzelemmel ünnepelte Ortiseiben a névnapját. A döntő játszma rövidítésében ugyanis a belga Niels Desein 6:1-re vezetett, de a magyar mentette az öt meccslabdát, és zsinórban nyert hét ponttal zárta a meccset. Következő ellenfele a 8. kiemelt olasz Andrea Arnaboldi lesz.

Könnyű győzelemmel rajtolt Venezuelában a nagykikindai Peđa Krstin, míg a čačaki Ivana Jorović Minszkben kiábrándító vereséget szenvedett a lényegesen alacsonyabban rangsorolt orosz Veronika Kudermetovától.

ORTISEI. – A challenger 1. fordulójában: Fucsovics–Desein 6:3, 4:6, 7:6.

MARGARITA ISLAND. – A futures 1. fordulójában: Krstin–Reed 6:4, 6:2.

MINSZK. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Kudermetova–Jorović 7:6, 6:3.

ANTALYA. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Bukta–Foster 7:6, 6:3.

STELLENBOSCH. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Totka–Tensfeldt 6:1, 6:0.

BENICARLÓ. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Lukács–K. Kuznyecova 6:4, 6:2.