2024. április 28., vasárnap

Ajándék az ovisoknak

A hét elején a kishegyesi Dália kézimunkacsoport tagjai szerény ajándékkal lepték meg a gazdászati óvoda gyerekeit. A kézimunkázó hölgyek székpárnákat készítettek az ovisok számára, a gyerekek pedig rögtön „felszerelték” azokat a székekre. A felhasznált anyag egy részét Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere biztosította, aki személyesen is jelen volt az átadáson.

Fotó: Lakatos János

Fotó: Lakatos János

– Ez a dolog is egyfajta közösségi összefogás, és külön örülök, hogy a gazdászati óvodára is odafigyelünk. Ezúton is köszönöm a hölgyeknek, hogy ezekkel a szép párnákkal megajándékozták az ovisokat. Azt gondolom, hogy az ilyen cselekedeteknek van létjogosultsága, mert az ilyen apróságok teszik élhetővé a közösségünket – nyilatkozta az alpolgármester az akció kapcsán.

A Petőfi Sándor Művelődési Egyesület Dália Kézmunkacsoportja korábban már megajándékozta a központi óvoda ovisait, most pedig a gazdászati óvodára került a sor, mondta el Mihájlovits Piroska csoportvezető. Látjuk, hogy a gyerekek örülnek, és ennek mi is örülünk – fogalmazott a csoportvezető az akció kapcsán, és elárulta, hogy az óvónőktől megtudták, hogy a gyerekeknek mire lenne még szüksége, és már tervezik az újabb akciót.

Az ovisok minden látogatásnak és ajándéknak örülnek, a székpárnáknak is nagyon megörültek, és rögtön használatba is vették őket, mondta el Kőműves Gizella, a Pán Péter Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatója. Kőműves egyben megköszönte a Dália csoport ajándékát, és kiemelte, hogy ez már nem az első ilyen akció a csoport részéről.