2024. május 8., szerda

Állami földek bérbeadása

A temerini község 121,8 hektárt kínál a termelőknek

Az állami tulajdonban levő mezőgazdasági földterületek bérbeadásával kapcsolatos eljárás lebonyolítására a temerini polgármester a napokban hirdetményt tett közzé a község határában állami tulajdonban levő mezőgazdasági földterületek második körben történő bérbeadására. A bérbevételre az ajánlatokat írásbeli formában kell benyújtani. Az árverésen azok a jogi és természetes személyek vehetnek részt, akik be vannak jegyezve a gazdaságok törzskönyvébe, és aktív státussal rendelkeznek.

A mostani nyilvános árverésen bérbevételre kínált földek többnyire kis parcellák, nagy részük a temerini kataszteri községben van, néhány pedig a járeki és a szőregi határban. Összesen 19 parcellára, azaz 121,8 hektár bérbevételére lehet pályázni. A legnagyobb parcella 30,4 hektáros, a legtöbbnek a nagysága 1–7 hektár, a legkisebbek pedig egy hektár alatt vannak. A bérbe vett földek kizárólag mezőgazdasági célokra használhatók és másnak bérbe tovább már nem adhatók. A bérbeadás egy évre szól. A bérbeadás során keletkezett költségek a nyertes személyt terhelik. A parcellák bérbeadásának hektárra számított kikiáltási ára 24 500–53 920 ezer dinár. Az árverés során a teljes parcellára vonatkozó kikiáltási ár tíz százalékát kell letétbe helyezni. Akik nem nyernek az árverésen, visszakapják a letétet.

Az árverésen való jogosultságot az ajánlattevőknek a hirdetményben közzétett feltételek teljesítésével kell igazolniuk (a hirdetmény letölthető az önkormányzat honlapjáról: www.temerin.rs). Az árverésre és a kért dokumentációval ellátott jelentkezések benyújtásának végső határideje december 3., déli 12 óra. A bérbeadás nyilvános árverése a temerini község közigazgatási hivatalának épületében (Újvidéki u. 326.) kerül megtartásra december 4-én délelőtt 9 órai kezdettel a temerini, 10 órai kezdettel a járeki, 10.30-kor pedig a szőregi kataszteri községre vonatkozóan.