2024. május 7., kedd

Nyereséggel zárja az évet a Čistoća

A városi kommunális tanács ülésén a közvállalat vezetői a Čistoća idei tevékenységéről számoltak be

Az idei évet sikeresen zárta a Čistoća, jövőre pedig még nagyobb sikerekre számítanak a közvállalatban. Saša Novaković, a városi kommunális tanács igazgatója elmondta, a Čistoća közvállalat sikeresebben gazdálkodott mint tavaly, jövőre pedig tovább növekedhet a bevételük.

Miloš Đurčić, a Čistoća jogi részlegének az igazgatója úgy véli, a vállalat pozitív mérleggel zárja majd az évet. – Ha összehasonlítjuk az idei évet a tavalyival, akkor elégedettek lehetünk, hiszen az idén nagyobb a bevételünk. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy 2013-ban a Čistoća még veszteséggel zárta az évet – mondta Đurčić.

A közvállalat átszervezését 2014. december 24-én befejezték, a Čistoća 632 foglalkoztatottjából csak 576-an maradtak – írta a Dnevnik napilap. Az idén a közvállalat 800 szemeteskukát és 96 föld alatti szemétgyűjtőt helyezett el a városban, valamint megrendelt egy új szemétszállítót is a föld alatti konténerek kiemelésére. – Saját forrásainkból új utcatisztító-járművet vásároltunk, hamarosan pedig aláírunk egy szerződést, amelynek köszönhetően újabb 40 föld alatti konténert, 65 beton szeméttárolót, és 1100 műanyag szemeteskukát biztosítunk a polgárok számára – mondta a közvállalat jogi részlegének az igazgatója. Hozzátette: Belgrád után, Újvidéken helyeztek el legtöbb föld alatti konténert az országban.