2024. április 28., vasárnap
horgos

Pénz nincs, de aktív a klub élete

A bajnokság befejeztével a Tisza Menti Ligában szereplő Horgos 1911 Labdarúgóklub évzáró ünnepségén a játékosok és az érdeklődők jelenlétében Sors Róbert klubelnök beszámolt az idei év tevékenységéről, eredményeiről. Az ünnepi összejövetelt megtisztelte jelenlétével Krekuska Róbert, a községi tanács sporttal és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja is.

Sors Róbert klubelnök és Fujkin József, az idény legjobb horgosi játékosa (Cseh Endre felvétele)

Sors Róbert klubelnök és Fujkin József, az idény legjobb horgosi játékosa (Cseh Endre felvétele)

A felnőttcsapat az őszi bajnoki idényt az ötödik helyen zárta egy igen erős bajnokságban, 18 ponttal, 5 győzelemmel, 3 döntetlennel és 3 vereséggel. Mindhárom vereség hazai pályán született. A klubnak valamivel több, mint száz különböző korosztályú játékosa van. A legfiatalabbjaink az ovisok, a nyáron alakított csapat 15–18 focistapalántát számlál. Most ismerkednek a labdajáték alapjaival, de mint a szivacs a vizet, úgy szívják magukba a tudást. A Futbal 7 ligában szerepel egy U10-es csapatunk, amely az őszi bajnokság befejeztével az első helyen áll 8 ponttal, megelőzve az adai AFK hasonló korosztályú csapatát. A Futbal 9 ligában szereplő csapatunk a 3–4. helyen áll. A tóthfalusi labdarúgó-akadémián is edzésben van három tehetséges fiatal játékosunk. Aktív a veterángárdánk is, 25–30 játékossal. Csapataink több mint 90 különböző rendezvényen vettek részt, mintegy 130 mérkőzést játszottak 45 hét alatt, ami rendkívül nagy aktivitásukról tanúskodik. Megfordultunk kilenc határon túli városban és tizenöt hazai helyszínen. A felnőttcsapattal továbbra is Dejan Veselinov és Szvoboda Ferenc edzők foglalkoznak, a fiatalabb korosztályos együttesekkel pedig Darko Veselinov, a horgosi Kárász Karolina Általános Iskola tornatanára. Minden köszönet nekik, hiszen teljesen bérmentesen végzik a munkájukat, képtelenek vagyunk fizetni, pedig megérdemelnék. A klub költségvetését felemésztik a játékvezetők kötelező juttatásai, a pálya karbantartása és a vidéki mérkőzésekre való utazások. Nem beszélve arról, hogy a játékosok felszerelésére már nem is nagyon jut pénz. A nehéz anyagi körülményeink ellenére is eredményesnek mondható az idei év a horgosi labdarúgásban, hiszen nagyszámú fiatalt tudtunk mozgósítani, akik jól érezték magukat a sporttal való időtöltés során – mondta a klubelnök.

Tudósítói megjegyzés, hogy Horgoson van egy „szuperveterán” játékos is Isa Vladisavljević személyében, aki minden bizonnyal nemcsak Horgoson, hanem országosan is fehér hollónak számít, tekintettel az idős korában végzett tevékenységére. 92. évét betöltve esetenként magára ölti még a 92-es mezét, és a pályán felidézi fiatalkori legkedveltebb időtöltését. Iso bátyánk jó egészségnek örvend, autót vezet, és minden bizonnyal az ország legidősebb aktív vadásza. Ezenkívül komoly társadalmi munkát is végez, hiszen a horgosi szövetkezet igazgatója.

Az ünnepség végén a résztvevők titkos szavazataival megválasztották a felnőttcsapat idei legjobb három játékosát. Az első helyezett Fujkin József, a második Fodor Igor, a harmadik pedig Makra Dávid lett. Az U10-es csapat legjobbja, Halász Martin különdíjban részesült.