2024. május 3., péntek

Seagal Szerbiára új hazájaként tekint

Steven Seagal amerikai akciófilmszínész, producer és harcművész Szerbiát új hazájaként éli meg, ezért szeretné felpörgetni a szerb filmgyártást valamint a harcművészeteket is.

A színész többnapos szerbiai látogatása során találkozott Tomislav Nikolić köztársasági elnökkel valamint Aleksandar Vučić kormányfővel. Az elnök hangsúlyozta, nagyra értékeli, hogy egy ilyen híresség látogat Szerbiába és hiteles képet közvetít rólunk a világnak. Hangsúlyozta, Seagal már bizonyította, hogy szívén viseli Szerbia sorsát, emlékeztetve a 2014 májusi árvizekre, mikor a színész a közösségi oldalakon támogatást gyűjtött a szerbiai árvízkárosultak részére.

Vučić a hollywoodi filmsztárral folytatott beszélgetés során elmondta, mindent megtesz a szerbiai filmgyártás fejlesztéséért. A kormányfő hozzátette, ez nem csak gazdaságilag lendítene az államon, hanem az ország népszerűsítését is szolgálná.

Seagal létre szeretne hozni egy szerb filmipari társaságot, mely fiataloknak adhatna munkát, és nagy beruházásokat hozhatna az országnak.

– A filmipari társaság közvetett vagy közvetlen úton egymilliárd dollárnál több jövedelmet hozhatna és fiataloknak adhatna munkát – hangsúlyozta Seagal, kinek filmjei több mint hatmilliárd dollárt jövedelmeztek. Az akciószínész aikidóiskolát is nyitna a fővárosban a küzdősportok népszerűsítése céljából. 

Fotó: Beta

Fotó: Beta

SZERB KOMMANDÓSOKAT KÉPEZNE KI SEAGAL

Steven Seagal ma azt is kijelentette, hogy szívesen kiképezné a szerb különleges egység tagjait, ha erre felkérné valaki. Ezt azután közölte, hogy átvette a belgrádi Alfa BK Egyetem tiszteletbeli doktori kitüntetését. Szerinte sokakat zavar, hogy jó kapcsolatokat ápol Szerbiával meg Oroszországgal.