2024. május 17., péntek

Ajándékgyűjtés a gyerekeknek

A Destinus Ifjúsági Szervezet a Segítsük egymást, Vajdaság! civil szervezettel karöltve idén is jótékonysági akciót szervez rászoruló gyermekek részére.

A korábbi évektől eltérően idén egy hatalmas, másfél méteres ajándékdobozt helyeztek el a magyarkanizsai karácsonyi vásáron, amelyhez anyagi keretet a Divac Ifjúsági Alap pályázatán nyertek. A Varázsdoboz nevet viselő akció lényege, hogy ajándékokat, édességet, tanszereket, játékokat gyűjtsenek ebbe a dobozba, amelyet azután december 28-án karácsonyi ünnepség keretében osztanak ki a rászoruló gyerekek számára. Börcsök Izabella, a Destinus elnöke elmondta, nemcsak a hétvégi vásáron, hanem hétköznaponként délután négy órától nyolcig nyitva lesz a doboz, így aki ilyen formában szeretné támogatni a gyerekeket, az ebben az időintervallumban megteheti.

– A Segítsük egymást, Vajdaság! szervezettel együtt már szerveztünk karácsonyi műsort a gyerekeknek, ennek a pályázatnak köszönhetően idén több gyereket tudunk majd megajándékozni. A Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolától kértünk segítséget, hogy adjanak egy listát azokról a tanulókról, akik szerény anyagi körülmények között élnek – mondta Börcsök Izabella.