2024. május 19., vasárnap
LABDARÚGÁS

Magyarkanizsai sikerek az anyaországban

Az elmúlt két hétben a magyarkanizsai Metalmania labdarúgói két magyarországi teremtornán is részt vettek. December 13-án Mórahalmon rendezték meg a Luca-kupát, amelyen a délvidéki klub két csapattal is képviseltette magát. A hatcsapatos vetélkedést a papírformának megfelelően a Metalmania első felállítása nyerte meg, mivel Csernyák Anitáék mind az öt mérkőzésükön fölényesen győztek, és a torna gólkirálya is ebből az együttesből került ki Sanja Ivošević személyében, aki tizenegyszer vette be az ellenfelek kapuját.

Egy hét múlva már egy rangosabb, erősebb mezőnyű tornán léptek fel a Tisza menti lányok, Dunaújvárosban ugyanis huszonötödik alkalommal tartották meg a nemzetközi Dunapentele-kupát, amelyen ezúttal négy országból kilenc csapat vett részt. A Metalmania együttese első fellépésén kemény csatában 2:1-re legyőzte a bombaerős Nagyvárad gárdáját, majd Balázs Bettináék egy szintén kiélezett mérkőzésen 2:2-es döntetlent értek el a torna tavalyi győztese, a budapesti Metis ellen. A kék-fehérek utolsó csoportmérkőzésükön 4:0-ra verték a szlovákiai Csaka együttesét, így csoportelsőként jutottak az elődöntőbe, ahol 1:1-re végeztek a magyar élvonalban szereplő Szegedi AK ellen. A büntetőpárbajt a szegediek nyerték meg, a magyarkanizsaiak számára így maradt a sziváci Polet elleni bronzmeccs, amelyen Vajda Fángyó tanítványai néhány tetszetős akciót követően már 3:1-re vezettek, ellenfelük azonban nem adta fel, és a hajrában szerzett góloknak köszönhetően kiharcolta a 3:3-as döntetlent. A láthatóan letört Metalmania-játékosok ezt a büntetőpárbajt is elvesztették, így végül meg kellett elégedniük a negyedik hellyel. A színvonalas torna legjobb külföldi játékosának a Metalmania csapatkapitányát, a hét gólig jutó Balázs Bettinát választották meg, a verseny szépségkirálynője pedig csapattársa, a törökkanizsai Milana Knežević lett.

A dunaújvárosi torna egyébként a Szeged csapatának győzelmével zárult, a Csongrád megyeiek a döntőben 2:1 arányban múlták felül a nagyváradiakat. A tornagyőztes szegedi csapatban végig nagyszerű teljesítményt nyújtott a Metalmania egykori labdarúgója, Vass Noémi, aki négy góljával nagyban hozzájárult klubja sikeréhez, így teljesen megérdemelten a törökkanizsai támadót választották meg a 25. Dunapentele-kupa legjobb játékosának. Az elismerő okleveleket és a serlegeket a korábbi válogatott labdarúgó, a jelenleg a Dunaújváros NB II.-es férficsapatánál dolgozó Sallói István adta át a játékosoknak.