2024. május 16., csütörtök
ASZTALITENISZ

A tömegesítésen van a hangsúly

A Horgos férfiasztalitenisz-csapata változó sikerrel szerepel a II. Vajdasági Ligában. Az őszi bajnoki idényt a táblázat ötödik helyén zárta. A hétvégén indult folytatásban a csapat a nagybecskereki Banat II. ellen 4:2-es győzelemmel rajtolt. Az csapat őszi idényben elért eredményei: Banat II.–Horgos 2:4, Horgos–Odžaci (Hódság) 4:3, Beočin–Horgos 4:3, Horgos–Sremac (Mitrovica) 4:1, Radnički II. (Újvidék)–Horgos 4:3, Horgos–Banatul (Lokve) 4:1, Csóka–Horgos 2:4, Horgos–Čarnojević (Rusko Selo) 3:4, Jedinstvo (Ópázova)–Horgos 4:1, Svetozar Miletić (Nemesmilitics)–Horgos 4:1.

Szurok Gyula edző vezetésével az idősebb és a fiatalabb korosztályú serdülők szép sikert értek el a közelmúltban. A Topolyán rendezett Vajdaság-bajnokságon a Piukovity Martin, Sárkány Zsombor, Sulyók Ádám és Miskolci Krisztián összetételű együttes csapatbajnoki címet szerzett. A fiatalabb serdülők, Sárkány Zsombor, Sulyók Ádám, Sulyók Áron és Miskolci Krisztián az Óbecsén rendezett korosztályos Vajdaság-bajnokságon másodikok lettek a szabadkai Spartacus mögött.

A Horgos Asztaliteniszklub női csapatot sajnos nem tudott kiállítani, mivel csak egy jó játékosa volt Csikós Kata személyében, őt az ősszel kölcsönadtuk a magyarkanizsai klubnak, de mivel a szüleivel külföldre távozott, a tavaszi idényben ott sem számíthatnak Katára. Sajnos elég nehéz becsalogatni a fiatalokat a pingpongterembe, hogy kitartó munkával játékos váljon belőlük. Minden igyekezetünkkel azon vagyunk, hogy tömegesítsünk. Célunk még, hogy a férficsapatunk feljusson az I. Vajdasági Ligába, és hogy újra kineveljünk egy leánycsapatot. A horgosi klub az elmúlt években olyan játékosokat nevelt ki, mint például a kanizsai férficsapat meghatározó játékosa, Miskolci Kristóf. Bátran mondhatjuk, hogy minden idők legjobb horgosi asztaliteniszezői, Halász Krisztián és Ella is itt szereztek alapképzést, majd a későbbiekben korosztályos válogatottak lettek. Krisztián a szabadkai szuperligás Spartacus tagja, míg Ella jelenleg az első ligás Topolya csapatát erősíti – mondta Szurok Gyula edző.