2024. május 18., szombat

Botrány a parlamentben

Dragan Šutanovac Twitter-bejegyzése miatt olyasmi történt, ami ritkaságszámba megy: a hatalmi párt hagyta el a képviselőház termét

A Bratislav Gašić védelmi miniszter leváltásának indítványáról folytatott parlamenti vita kisebb botrányba fulladt, amikor a Szerb Haladó Párt és koalíciós partnereik elhagyták az üléstermet, így tiltakozva Dragan Šutanovac, a Demokrata Párt képviselőjének Twitter-bejegyzése ellen.

– Vučić az illedelmességről, Maja (Gojković) a tisztességről, Marjan (Ristić) a kulturált viselkedésről – írta Šutanovac.
A haladók szerint Šutanovac bejegyzése szexista, és ez azért különösen felháborító, mert Gašićot éppen egy szexista megjegyzés miatt váltanák le.
Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy Maja Gojković házelnököt ilyen módon megsértsék, méghozzá éppen ma, fejtette ki Marija Obradović, az SZHP parlamenti képviselőnője, aki mögött a párt összes női képviselője felsorakozott, így tiltakozva Šutanovac „megalázó” bejegyzése ellen.
Aleksandar Vučić miniszterelnök nem hagyta el az üléstermet, de mint megjegyezte, a legszívesebben ezt tette volna, ám előterjesztőként „nem csatlakozhatott barátaihoz”. Vučić mélységesen fájlalta, hogy Šutanovac még csak bocsánatot sem kért Maja Gojković házelnöktől.