2024. május 2., csütörtök
TENISZ

Jovanovski kezd Muguruzával

Tatjana Ječmenica kapitány a tapasztalatnak adott előnyt a fiatalsággal szemben a szombaton Kraljevón kezdődő Fed-kupa-meccsen. A sorsolás szerint ennek megfelelően Bojana Jovanovski kezd Garbiñe Muguruzával, a másik egyénit pedig Jelena Janković és Carla Suárez vívják. Ječmenica szükség szerint vasárnap még Ivana Jorovićot és Nina Stojanovićot, Conchita Martínez spanyol kapitány pedig Lara Arruabarrenát és Lourdes Dominguezt vetheti be.

A mérkőzés szombaton 13 órakor kezdődik, az első napon két egyes lesz műsoron, vasárnap pedig szintén 13 órától további két egyest, majd a párost tartják meg. Tekintettel a játékerőre, Spanyolország a találkozó kimondott esélyese.

A Világcsoport I.-ben ma a Románia–Csehország, Németország–Svájc, Franciaország–Olaszország és Oroszország–Hollandia meccseket kezdik, a Világcsoport II.-ben a szerb–spanyolon kívül még a Szlovákia–Ausztrália, Kanada–Fehéroroszország és USA–Lengyelország találkozókat rendezik meg.

Az euroafrikai zónatornán az izraeli Eilatban Magyarország Babos Tímea nélkül már kiesett, hisz kikapott Bulgáriától, Belgiumtól és Lettországtól is. A Világcsoport minősítőjére feljogosító két helyért Nagy-Britannia, Ukrajna, Belgium és Horvátország maradt versenyben.

Viktor Troicki a tegnap esti szófiai műsorzárón a 32 éves német Philipp Kohlschreiberrel játszott az elődöntőért. A mérleg 4:1 a német javára, aki a 2008-as veresége utáni négy találkozón csak egy játszmát engedélyezett a szerbnek. A bolgár fővárosban Filip Krajinović a 2. fordulóban nem áll ki a spanyol Bautista ellen, mert az első találkozóján vállsérülést szenvedett. 

SZÓFIA. – A férfitorna 2. fordulójában: Bautista–Krajinović – küzdelem nélkül, Müller–Berankis 7:5, 7:6, Mannarino–Copil 6:4, 6:7, 6:3, Kohlschreiber–Džumhur 6:1, 4:6, 6:3.

MONTPELLIER. – A férfitorna 2. fordulójában: Bemelmans–Struff 6:4, 6:7, 6:3, Brown–Simon 6:4, 6:4, Mathieu–Paire 6:3, 6:3, Millman–Roger-Vasselin 4:6, 6:1, 6:4.

QUITO. – A férfitorna 1. fordulójában: Ramos–Ram 6:7, 6:3, 7:5, Olivo–Verdasco 7:6, 3:6, 6:3, Estrella–Martin 7:5, 6:1, F. López–J. Souza 4:6, 7:6, 6:2.

MIDLAND. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Broady–Jakšić 7:6, 6:3.

SARM ES-SEJK. – A futures negyeddöntőjében: Milojević–Venturino 6:1, 6:3.

ANTALYA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Kolar–Bukta 6:3, 6:4.