2024. május 5., vasárnap

Személygépkocsikat kaptak a rendőrök és a tűzoltók

A szendrői vasgyár egy Fiat Grande Punto és egy Peugeot 407 típusú személygépkocsit adományozott az újvidéki önkormányzatnak

A városvezetés képviselői átadták a személygépkocsikat az Újvidéki Tűzoltó Szövetségnek és az újvidéki Kerületi Börtönnek. Miloš Vučević polgármester is jelen volt a személygépkocsik ünnepélyes átadásán, köszönetet mondott Kamarás Péternek, a HPK Management igazgatójának és a Železara Smederevo Kft. menedzserének, amiért két személygépkocsit adományoztak az újvidéki önkormányzatnak.

– Az újvidéki önkormányzat nevében szeretném megköszönni a másfél millió dinár értékű adományt. A személygépkocsikat azoknak szántuk, akiknek a legnagyobb szükségük van jelenleg a járművekre, reméljük rendeltetésszerűen használják majd őket. Bízunk abban, hogy a jövőben együttműködésünk Szlovákiával még sikeresebb lesz, és kiterjed majd a mezőgazdaság és az állattartás területére is – mondta a polgármester.

Kamarás Péter, a Železara Smederevo Kft. képviselője kijelentette: Vajdaság nagyon közel áll a szívéhez, mert lakosságának összetétele hasonló Kassának, szülővárosának a lakosságához, ahol már több mint 900 éve többek között szerbek is élnek.

– Örülök annak, hogy a személygépkocsikat fontos városi szolgálatok használhatják majd a jövőben. Négy évvel ezelőtt jártam először Újvidéken, és ez alatt a pár év alatt láthatóan sokat fejlődött a város, fejlődéséhez szimbolikusan én is szeretnék hozzájárulni, mondta Kamarás.

Ljubica Krnjajić, az Újvidéki Tűzoltó Szövetség titkára kifejtette, a most kapott személygépkocsit a fiatal dolgozók oktatására használják majd.

– A támogatás arra kötelez bennünket, hogy még intenzívebben dolgozzunk a tűzvédelmi oktatás és az ismeretterjesztés területén, hogy minél kevesebb tűzvész pusztítson Újvidéken, és a tűzoltóknak minél kevesebb munkájuk legyen a jövőben – mondta Krnjajić.

Zoran Jovanović, az újvidéki Kerületi Börtön vezetője megköszönte az adományt, és hangsúlyozta, hogy a polgármesternek köszönhetően a börtön civil gépparkja mostanra teljesen megújult. Emlékeztetett arra, hogy az újvidéki önkormányzat a múltban is folyamatosan támogatta az intézményt.