2024. május 2., csütörtök
VÍZILABDA

A Szolnok érdekessé tehetné

Újabb forduló következik a vízilabda-Euroligában, s műsoron lesz néhány meccs, amelyek után már világosabbá válhat, hogy mely csapatok jutnak el a hatos döntőre. A B csoportban ugyan már eldőltnek látszik a verseny, viszont az első három sorrendjének alakulása még érdekes lehet, ha a Szolnok csapata ma meg tudná lepni a még veretlen címvédő Pro Reccót.

Az A csoportban azért szorosabb a küzdelem, mert csak két hely kiadó, a hatos döntő házigazdája és eleve továbbjutó Eger pedig esetleg pontot rabolhat a továbbjutásért versengő Olimpiakosz, Primorje és Barceloneta legénységeitől. A magyar csapat ma Berlinben vendégszerepel, és elhozhatná a pontokat, a rangadót pedig Barcelonában tartják meg, ami visszavágó lesz a múlt heti rijekai döntetlen után. A csoportban éllovas görög gárda Herceg Noviban vendégszerepel, és kimondott esélyes a Jadran ellen.

A 6. forduló párjai, A csoport: Jadran (H)–Olimpiakosz, Barceloneta–Primorje, Spandau–Eger, B csoport: Partizan–Jug, Galatasaray–OSC, Szolnok–Pro Recco.

Az Eurokupa elődöntőjének visszavágói: Szeged–Brescia (az első meccsen 8:9), Szintez–Mornar (7:9.).