2024. május 3., péntek
VÍZILABDA

A Szolnok kivágta a rezet

Kiderült, hogy mégsem volt véletlen a Szolnok múltkori 5:0-s rajtja a Pro Recco otthonában. Azt a meccset a magyar gárda ugyan elveszítette, szerdán este viszont otthoni medencében vereséget mért a címvédőre, amivel érdekessé tette a már továbbjutónak tekintett hármas hátralevő versenyfutását. Mivel a március 12-ei következő körben a Szolnoknak könnyebb feladata lesz a Galatasaray ellen, a rangadón pedig a Jug az olaszokat fogadja, a magyar csapat beérheti egyik riválisát, és versenyben lehet a 2. helyért. A győztesek soraiban Varga Dénes és Milan Aleksić tűnt ki 3-3 találattal. A Jug könnyen nyert Belgrádban, az OSC pedig Isztambulból hozta el a pontokat, így az OSC és a Partizan a 7. fordulóban a csoport negyedik helyéért mérkőzik.

Az A csoportban az Olimpiakosz könnyen nyert a Jadran (H) otthonában, ahogyan az Eger is Berlinben. A csoport rangadóján a Barceloneta szoros csatában múlta felül a 4 gólos Miho Bošković vezette Primorjét, és a jelen állás nem kedvez a rijekaiaknak.

Az Eurokupában a Szeged otthon simán kikapott a Bresciától, a döntő játékrész pedig a 2. negyed volt, amelyet az olaszok nyertek meg 4:1-re. A másik döntős a kazanyi Szintez, amely már az első negyedben jegyzett 5:1-es vezetéssel kedvét szegte a spliti vendégeknek. A döntő meccsei április 16-án és 30-án lesznek műsoron. 

Euroliga, 6. forduló, A csoport: Jadran (H)–Olimpiakosz 6:13, Barceloneta–Primorje 9:7, Spandau–Eger 8:15, A sorrend: Olimpiakosz 12, Barceloneta 11, Eger 11, Primorje 8, Spandau 3, Jadran (H) 2, B csoport: Partizan–Jug 6:10, Galatasaray–OSC 9:12, Szolnok–Pro Recco 12:11. A sorrend: Pro Recco 15, Jug 15, Szolnok 12, OSC 6, Partizan 6, Galatasaray 0.

Eurokupa, elődöntő, visszavágók: Szeged–Brescia 10:15 (az első meccsen 8:9), Szintez–Mornar 12:7 (7:9.).