2024. május 18., szombat

Kurina Laura koncertje Magyarkanizsán

A magyarkanizsai származású, jelenleg Dunaújvárosban élő művésznő, Kurina Laura február 13-án ismét megörvendeztette a hazai közönséget egy telt házas koncerttel az Art Cafféban.

A lágy hangú énekesnő, a hazai közönség egyik nagy kedvence, magához illő kísérettel lépett föl: édesapja, Kurina Miklós kísérte zongorán, a belgrádi Branko Marković bőgőzött, az újvidéki Uroš Šećerov pedig kongázott.

A közel kétórás előadás alatt a hagyományos éneklésmódtól eltérő mély és izgalmas stílusban előadott latin és örökzöld számokat hallhattunk. A dalokat hallgatva a fellépő zenészek kreativitásának és improvizatív készségének is fültanúi lehettünk. A spanyol, portugál, angol és magyar nyelven előadott varázslatos, érzelemgazdag dalokat a közönség tapssal és éljenzéssel jutalmazta.

A művésznő Dunaújvárosban él és oktat zenét a Wesley-Da Capo művészeti iskolában, valamint Európa-szerte tart koncerteket. A szombat esti fellépés létrejöttét Bicskei Zoltánnak, a Regionális Kreatív Műhely igazgatójának köszönhetjük, ugyanis az ő meghívásának tett eleget ezzel a latin, evergreen esttel. Laura elmondta, hogy ritkán jár haza szülővárosába, de mint minden igazi magyarkanizsainak, a városhoz való kötődése örök.